Bug 112432 - Installer fails to init SiS630 in text or graphics mode
Installer fails to init SiS630 in text or graphics mode
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer (Show other bugs)
9
i586 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Michael Fulbright
Brock Organ
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-12-19 11:57 EST by Roman
Modified: 2007-04-18 13:00 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-01-04 16:28:36 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Roman 2003-12-19 11:57:32 EST
Description of problem:

When booting from CD or disk, installer starts normally, loads
vmlinuz, initrd, inits ide, and starts installprogramm. After that
laptop screen is blank. After enabling output for external screen
on monitor: blue text-screen with some colored areas (char background
is green with white '|' on it.

PC is a Gericom PIII Coppermine with SiS-Chipset (630 for graphics)

Bug is reproducible with:
  linux
  linux text
  linux text lowres
  linux res=1024x768 (my actual screen resolution)

Some combinations of 'text', 'vga=off', 'novga', 'noprobe', 'noddc'
tested but not sucessful.


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
  100%

Steps to Reproduce:
1. insert install CDROM
2. boot
3.
  
Actual results:
  No usable text or graphics output

Expected results:
  don't know (not seen yet)

Additional info:
Comment 1 Jeremy Katz 2003-12-19 15:08:22 EST
Does booting with 'linux nofb' help?
Comment 2 Roman 2003-12-23 02:46:48 EST
Thanks, nofb worked fine!

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.