Bug 1125844 - Maitai process authoring freezes when returning to previously opened process diagram
Summary: Maitai process authoring freezes when returning to previously opened process ...
Keywords:
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Alias: None
Product: JBoss BPMS Platform 6
Classification: Retired
Component: Business Central
Version: 6.0.1
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
high
urgent
Target Milestone: ER4
: 6.1.0
Assignee: Toni Rikkola
QA Contact: Sona Mala
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2014-08-01 08:50 UTC by yuli wang
Modified: 2016-12-12 13:45 UTC (History)
5 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-04-14 13:47:06 UTC
Type: Bug


Attachments (Terms of Use)

Description yuli wang 2014-08-01 08:50:58 UTC
Description of problem:
As summary

Version-Release number of selected component (if applicable):
6.0.1

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:

I have been playing with maitai trying mainly the process designer since I believe it could be nice for sharing process work between different teams. However when returning to previously opened maitai process, the UI stays at "loading" part and never finishes (I've waited for several minutes at least).

To make sure this is understandable I did a screen recording (also attached for posterity)
http://download.eng.brq.redhat.com/scratch/sochotni/maitai-freeze.ogv

This repeats each time after returning to maitai authoring part even after cleanup of cookies or starting with fresh profile. Would appreciate a workaround at least for now since the authoring part is currently not accessible at all.

Note:
There is workaround from internal user:

I can reproduce it every time when I open your project, switch to Repository View, and click project.imports. This is really a blocker because the subsequent operations are all blocked - the workbench try to load this file when you open the Authoring window late on. Fortunately I have a workaround for it by appending another anchor at the end of the url, such as #dataModelerScreen to make the loading... gone. You can use your project as usually now. This problem is caused by opening a problematic file in Repository View - the project.imports at this time. So, please always use Project View to avoid opening unwanted files.

I created a test process in the project to verify the workbench works well.

Comment 2 manstis 2014-08-27 08:53:44 UTC
Looks like an issue opening project.imports directly.

Comment 3 Henry Han 2014-09-01 04:12:09 UTC
This is an issue opening project.imports directly. I can reproduce it on maitai server which is on BPMS 6.0.2. It should have nothing to do with the content of .import file. I open files in different projects and hit same problem. 

But, there is no such problem if I run jboss on my local machine. Probably the net work matters?

Comment 4 Toni Rikkola 2014-12-10 11:03:32 UTC
Can't reproduce, but I recently fixed a bug that changed how the import editor works. So it is possible that the bug was fixed back then.

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1168229

Comment 5 Sona Mala 2015-02-24 09:19:00 UTC
I cannot reproduce it locally with 6.1.0 ER4 as well as with 6.0.1 GA.

I can reproduced it with maitai server https://maitai-bpms-01.app.test.eng.nay.redhat.com/business-central/.

Steps to reproduce:
1. Open project.imports file in Project Explorer (use Repository View)

Comment 7 Radovan Synek 2015-04-14 13:47:06 UTC
Closing the issue, as we cannot reproduce it. Please reopen the issue in case the problem persists.

Comment 8 yuli wang 2016-12-12 13:45:26 UTC
remove needinfo as closed


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.