Bug 11354 - Setting the volume to 100% via xmms mutes volume
Summary: Setting the volume to 100% via xmms mutes volume
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
(Show other bugs)
Version: 6.2
Hardware: sparc Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Michael K. Johnson
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2000-05-11 01:53 UTC by gman
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-12-14 23:18:28 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description gman 2000-05-11 01:53:29 UTC
I've noticed when I use xmms then set try to set the volume to 100%
via the volume bar on the main window it completely goes mute.
xmms will continue playing wihtout error. Just no sound..

The internal specker will still beep though...

I've had this problem kernel from 6.1 and to the lastest 6.2 kernel..
I tried fooling around with xmixer and audio mixer, but that didn't help..
I had to rmmod the audio and cs4231 module and the insmod them back in to
make the sound come back..

Comment 1 Bill Nottingham 2000-06-11 17:38:39 UTC
This sounds like a problem with the OSS compatiblity mixer
in the kernel.

Comment 2 Alan Cox 2002-12-14 23:18:28 UTC
The mixer wrap was fixed in later kernels



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.