Bug 1158412 - [3.5-6.6] CIM funtion doesn't work
Summary: [3.5-6.6] CIM funtion doesn't work
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager
Classification: Red Hat
Component: ovirt-node
Version: 3.4.4
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
urgent
urgent
Target Milestone: ---
: 3.5.0
Assignee: Fabian Deutsch
QA Contact: Virtualization Bugs
URL:
Whiteboard: node
Depends On: 1102477 1166272 1172821
Blocks: rhev35rcblocker rhev35gablocker 1167093
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2014-10-29 10:28 UTC by cshao
Modified: 2016-02-10 20:02 UTC (History)
15 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
: 1167093 (view as bug list)
Environment:
Last Closed: 2015-02-11 21:05:20 UTC
oVirt Team: Node
scohen: needinfo+


Attachments (Terms of Use)
cim.tar.gz (64.00 KB, application/x-gzip)
2014-12-18 07:49 UTC, cshao
no flags Details


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHEA-2015:0160 normal SHIPPED_LIVE ovirt-node bug fix and enhancement update 2015-02-12 01:34:52 UTC
oVirt gerrit 34554 node-3.0 MERGED SElinux changes for CIM Never
oVirt gerrit 36713 None None None Never

Description cshao 2014-10-29 10:28:14 UTC
Description of problem:
CIM funtion doesn't work, it can not get info through CIM when configured it.

Version-Release number of selected component (if applicable):
rhev-hypervisor6-6.6-20141027.0.iso
(http://download.devel.redhat.com/brewroot/work/tasks/2138/8162138/rhev-hypervisor6-6.6-20141027.0.iso)
ovirt-node-3.0.1-19.el6.21.noarch

How reproducible:
100%

Test steps:
1. Install rhev-hypervisor6-6.6-20141027.0.iso.
2. Enabled network
3. Configure CIM in TUI with setting password as 'redhat'
4. Check CIM function from remote as follows.
# wbemcli ein -noverify https://cim:1@ip/root/virt:KVM_VirtualSystemManagementService

Actual results:
1. After step4, it shows http exception as follows.
*
* wbemcli: Http Exception: Invalid username/password.
*

Expected results:
1. It can get rhevh info through CIM after configured it.

Additional info:
No such issue on 
RHEV-H 6.5u8 for RHEV 3.4.3 (rhev-hypervisor6-6.5-20141017.0).

Comment 1 Ryan Barry 2014-11-20 17:17:48 UTC
FYI, this will also affect 3.5 on 6.6, since it's a platform problem.

Comment 8 cshao 2014-12-18 07:49:00 UTC
Test version:
rhev-hypervisor6-6.6-20141212.0.iso
ovirt-node-3.1.0-0.34.20141210git0c9c493.el6.noarch

Test steps:
1. Install rhevh
2. Enabled network
3. Configure CIM in TUI with setting password as 'redhat'
4. Check CIM function from remote as follows.
# wbemcli ein -noverify https://cim:redhat@ip
root/virt:KVM_VirtualSystemManagementService

Test result:
CIM function still doesn't work.

===================
# wbemcli ein -noverify https://cim:redhat@10.66.10.8/root/virt:KVM_VirtualSystemManagementService
*
* wbemcli: Http Exception: Invalid username/password.
*

So change bug status to ASSIGNED.

Comment 9 cshao 2014-12-18 07:49:30 UTC
Created attachment 970435 [details]
cim.tar.gz

Comment 10 Ryan Barry 2014-12-18 14:23:34 UTC
This depends on platform bz#1102477 and cannot be tested until that bug is resolved and an image which includes the updated package is available.

Comment 11 Fabian Deutsch 2015-01-05 09:05:07 UTC
Adding the blocking 6.6.z bug: 1172821

Comment 12 Ryan Barry 2015-01-08 20:24:58 UTC
Builds with fixed CIM packages revealed another selinux denial, after which CIM works as expected.

Patch is pending upstream. New images will be available tomorrow. If I have time today, I'll try to get a scratch build out for testing.

Comment 13 cshao 2015-01-19 05:23:07 UTC
Test version:
rhev-hypervisor6-6.6-20150114.0
ovirt-node-3.2.1-4.el6.noarch

Test steps:
1. Install rhevh
2. Enabled network
3. Configure CIM in TUI with setting password
4. Check CIM function from remote as follows.
# wbemcli ein -noverify https://cim:redhat@ip
root/virt:KVM_VirtualSystemManagementService

Test result:
CIM can work fine, it can get rhevh info through CIM after configured it.

So the bug has been fixed, change bug status to VERIFIED.

Comment 15 errata-xmlrpc 2015-02-11 21:05:20 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://rhn.redhat.com/errata/RHEA-2015-0160.html


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.