Bug 117619 - yum does not execute install/deinstall scripts
yum does not execute install/deinstall scripts
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: yum (Show other bugs)
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jeff Johnson
: Reopened
Depends On:
Blocks: 248574
  Show dependency treegraph
Reported: 2004-03-05 16:14 EST by Hugo van der Kooij
Modified: 2014-01-21 17:49 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2007-07-17 11:56:25 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Hugo van der Kooij 2004-03-05 16:14:48 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.4.1)

Description of problem:
When installing packages through yum the install scripts are not
executed. This means the required user/group may not be created. ....

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. install yum 2.0.5 (basically be up2date)
2. yum install clamav (using clamav from fedora.us)
3. Notice the clamav user is not created.

If you fetch the same packages manually and install them with:
rpm -Uvh clamav*
It will work just fine.

Expected Results:  All scripts should be run as one would have them
execute with a normal rpm install.
Comment 1 Seth Vidal 2004-03-13 22:04:30 EST
I can't replicate this here. All the other %post/%pre, etc scripts run
for me
Comment 2 Thorsten Scherf 2007-07-17 11:04:34 EDT
still have this problem in rhel5 with yum-3.0.1-5.el5

Comment 3 James Antill 2007-07-17 11:56:25 EDT
 Re-closing this FC1 bug.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.