Bug 118418 - german umlauts (ä, ö, ü) are shown incorrectly at the reciever side if email is sent from evolution to microsoft outlook
german umlauts (ä, ö, ü) are shown incorrectly at the reciever side if ema...
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: evolution (Show other bugs)
1
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jeremy Katz
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-03-16 11:25 EST by feily
Modified: 2007-11-30 17:10 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-03-16 12:18:05 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description feily 2004-03-16 11:25:31 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Description of problem:
If I send an email from evolution to microsoft outlook with german 
umlauts in it, they are not decoded correctly in outlook and shown 
incorrectly. The same may happen if an email is send from evolution 
to another email app but I haven't tested it. All settings in 
evolution which might affect this issue are at default.

Version-Release number of selected component (if applicable):
evolution-1.4.5-7

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. send email with umlauts from evolution to microsoft outlook
2. read the email in outlook

Additional info:
Comment 1 Jeremy Katz 2004-03-16 12:18:05 EST
evolution sends as UTF-8 by default.  Outlook not support UTF-8 is
broken, but you can change the encoding for messages on both a global
basis (default character encoding in mail preferences) or a
per-message basis (edit->character encoding)

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.