Bug 119548 - XDMCP Broadcaster doesn't find X servers, hangs on manual connection
XDMCP Broadcaster doesn't find X servers, hangs on manual connection
Status: CLOSED WONTFIX
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: gdm (Show other bugs)
rawhide
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Ray Strode [halfline]
Mike McLean
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-03-31 06:54 EST by Steve Randall
Modified: 2007-11-30 17:10 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-05-31 15:35:45 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Steve Randall 2004-03-31 06:54:26 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6)
Gecko/20040113

Description of problem:
When browsing for XDMCP X servers to connect to via the F10 button in
GDM returns 0 servers. If you add a server manually it's kernel
version and user load are correctly identified but when you connect
the X server goes black - you left with the X cursor but nothing else.

I think this might be SE-related... there are some SE-type messages in
the syslog but I don't understand them!

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. load with init 5 with gdm as the login manager (default)
2. Hit F10, choose XDMCP browser
--- the browser will return 0 results
3. Manually add a host and click on "Connect"
4. Watch the awesome black screen-saver.
    

Actual Results:  No results in browser

Expected Results:  A big list of all our XDMCP-enabled Linux servers

Additional info:
Comment 1 Bill Nottingham 2004-04-01 00:37:57 EST
Can you attach the SELinux messages?
Comment 2 Steve Randall 2004-04-01 02:41:42 EST
MORE INFO:

I don't know that this IS selinux related now. It still fails to run
when I echo 0 > /selinux/enforce.

Comment 3 S S 2004-04-10 07:24:22 EDT
I get a similar problem. 
I have installed RedHat Linux ESS 3. When I try to connect to the RH 
server using Exceed (or XWin32), it does not show the server. There 
is no firewall problem as the RH server and the Windows PC I am 
trying to connect from are on same subnet.
I think XDM requests are blocked by default. Could you let me know 
what is the procedure to enable XDM request response.

Thanks, Sam
Comment 4 Steve Randall 2004-04-13 04:14:06 EDT
Sameer, this is probably not related and sounds more like a firewall
problem (does it work with the firewall disabled?).

Havoc - is there anything I can do to help you with this bug?

Comment 5 S S 2004-04-13 05:57:01 EDT
Steve, There are no firewall issues as they are logically on the same 
subnet and all ports are allowed between these the RH server and Win 
PC. The WinPC can connect to Sun and IBM servers, but hangs on trying 
to access RH server.
I believe that the XDMCP might be disabled by default on RH ESS 3 
server. I need to know how to enable this. I tried modifying the kdmr 
file, but still does not work.
Comment 6 Ray Strode [halfline] 2005-05-12 11:48:59 EDT
Hi,
I'm going through bugs assigned to me and attempting to clean some of the older,
fixed ones up.

This bug hasn't changed in over a year old now.  Are you still seeing the problem? 

(This a batch message is being sent to all my bugs that haven't changed in a year)
Comment 7 Ray Strode [halfline] 2005-05-31 15:35:45 EDT
Hi,

This bug has been in the NEEDINFO state for at least a couple of weeks now.  I'm
going to close the bug, but if you can provide the required information feel
free to open a new report.

Thanks.

(This is a mass message being sent to a bunch of bug reports)

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.