Bug 1203240 - regression in intel xorg driver
Summary: regression in intel xorg driver
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: xorg-x11-drv-intel
Version: 6.6
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
unspecified
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Adam Jackson
QA Contact: Desktop QE
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2015-03-18 12:53 UTC by Levente Farkas
Modified: 2019-12-16 04:41 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2016-10-05 16:19:05 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)

Description Levente Farkas 2015-03-18 12:53:47 UTC
while it's working properly with rhel-6.5 it's no longer work on 6.6 on:
gst-launch videotestsrc ! xvimagesink
this is the simplest possible pipeline. it's working on 6.5 but not on 6.6.
the cpu: Intel(R) Core(TM) i5-4440 CPU @ 3.10GHz
the motherboard: Gigabyte H97-HD3

the not working here means the video inside the xvimage not moving, but if you move the window or move the mouse inside the window it's working.

of course when using ximage sink in stead of xvimage:
gst-launch videotestsrc ! ximagesink
it's working.

it's a real serious regression.

anyway of course it's working with older cpu and motherboard but on this cpu (where the cpu itself is the graphical card) it's no longer works. it seems the latest kernel or xorg intel driver not properly support this cpu.

Comment 2 Levente Farkas 2015-03-18 14:10:14 UTC
anyway this package from elrepo solve the problem:

http://elrepo.reloumirrors.net/extras/el6/x86_64/RPMS/xorg-x11-drv-intel-2.99.916-1.el6.elrepo.x86_64.rpm


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.