Bug 121510 - X hungs (or suspends itself?) when acpi=on and login in with KDE
X hungs (or suspends itself?) when acpi=on and login in with KDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Dave Jones
Brian Brock
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2004-04-22 04:22 EDT by yuval aviel
Modified: 2015-01-04 17:05 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2004-12-09 11:36:00 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description yuval aviel 2004-04-22 04:22:56 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040312

Description of problem:
As a matter of fact, I am not sure if this bug is due to a bug in
xorg, X or KDE. But anyway ...

When choosing KDE as the login session, the KDE screen appears and the
process starts. At around 40%, my laptop shut itself down and stop
responding. A hard reboot is the only way out. 
Since the suspend LED blinks, I presume it is an erroneous attempt to
go to suspend.
Indeed with acpi=off in the kernel command line parameters, the
problem disappear.
With GNOME i had no problems.

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. add acpi=on on kernel parameters
2. login a KDE session


Actual Results:  blank screen

Expected Results:  KDE

Additional info:

HW: HP compaq nx 9000
Comment 1 Mike A. Harris 2004-05-05 11:55:02 EDT
This sounds like a kernel/ACPI problem.
Comment 2 Dave Jones 2004-12-08 01:10:05 EST
still a problem with the latest updates ?
Comment 3 yuval aviel 2004-12-09 03:49:03 EST
no problem with FC3

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.