Bug 122841 - memtest86+ broken on some motherboards
memtest86+ broken on some motherboards
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: memtest86+ (Show other bugs)
rawhide
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Warren Togami
Bill Nottingham
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-05-08 22:15 EDT by Alexandre Oliva
Modified: 2014-03-16 22:45 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version: memtest86+-1.25-1
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-01 19:18:40 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Alexandre Oliva 2004-05-08 22:15:01 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040506

Description of problem:
The rescue CD in yesterday's compose (as well as FC2test3, and
probably earlier) mentions  `memtest86' (sp?) in the boot screen #2,
but entering that option fails because the memtest program is not
included in the rescue cd.  Either the boot screen should be adjusted
or the memtest program included.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.Boot off the rescue cd
2.Switch to screen #2
3.Enter the memtest86 option, that claims to be available when booting
from the CD

Actual Results:  It claims there's no such option.

Expected Results:  It would be nice to have memtest in the rescue cd,
instead of only in the CD1.  Maybe even in boot.iso?

Additional info:
Comment 1 Alexandre Oliva 2004-05-10 11:52:37 EDT
It's back in rescuecd as of yesterday, but it locks up my Athlon
1.4GHz with Asus A7V133 MoBo and 768MiB of memory just as it starts
and prints the initial screen.  Can't Ctrl-Alt-Del, caps lock no
longer works.  FWIW, memtest in FC1 worked, and so does memtest for
FC1 supplied by dag wieers'.  I was going to test the FC2test3
memtest86 from CD1, but I found it to be missing there as well.  Oops
Comment 2 Alexandre Oliva 2004-05-11 14:54:29 EDT
FWIW, I tried it on other boxes, and it works.  But on the 3 Athlons I
have access to (all identical to the description above), it locks up
after printing:

      Memtest86+ v1.11
AMD Athlon (0.18) 1410 Mhz
L1 Cache:  128K  8650MB/s
L2 Cache: 256K  2650MB/s
Memory :  768M  320MB/s
Chipset : VIA KT133/KT133A

then, in the middle of the screen:

           136K  e820-Std             off
Comment 3 Warren Togami 2004-05-21 16:36:38 EDT
Tried v1.15 from rawhide?
Comment 4 Alexandre Oliva 2004-05-30 12:38:39 EDT
memtest86+-1.15-1 hangs in exactly the same way :-(
Comment 5 Warren Togami 2004-05-30 23:34:58 EDT
I talked with upstream.  He said this is a known issue and it will be
resolved in his next release.
Comment 6 Alexandre Oliva 2004-07-09 10:52:30 EDT
Problem still present in 1.20-1.
Comment 7 Samuel D. 2004-07-09 18:50:18 EDT
Hi, I'm the developer of memtest86+. I just checked the code again, 
and you're right, I forgot to remove the faulty code on v1.20 for the 
KT133/133A. Only the KT266/333/400+ was removed. Next build (expected 
soon) will correct this. Sorry.
Comment 8 Warren Togami 2004-08-31 22:42:50 EDT
Please try the latest rawhide version again.
Comment 9 Alexandre Oliva 2004-09-01 19:18:40 EDT
Yay, it works!

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.