Bug 1250382 - The usage of --pxe with --nonetworks is not prevented in virt-install
The usage of --pxe with --nonetworks is not prevented in virt-install
Product: Red Hat Enterprise Linux 7
Classification: Red Hat
Component: virt-manager (Show other bugs)
x86_64 Unspecified
medium Severity medium
: rc
: ---
Assigned To: Pavel Hrdina
Virtualization Bugs
: Regression
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2015-08-05 05:24 EDT by fwu
Modified: 2015-11-19 00:31 EST (History)
5 users (show)

See Also:
Fixed In Version: virt-manager-1.2.1-5.el7
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2015-11-19 00:31:52 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description fwu 2015-08-05 05:24:05 EDT
Description of problem:
The usage of --pxe with --nonetworks is not prevented in virt-install

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. #virt-install -n vm1 -r 1024 --nonetworks --nodisks --pxe

Actual results:
WARNING  The guest's network configuration does not support PXE

Starting install...
Creating domain...                                       |    0 B     00:00 

The guest can be installed.

Expected results:
An error message should occur:
'ERROR  Can't use --pxe with --nonetworks

Additional info:
The bug cannot be reproduced in virt-install-1.1.0-12.el7.noarch.
Comment 4 Pavel Hrdina 2015-08-06 09:03:30 EDT
Upstream commit:

commit aebebbf879ff33af38f858aebc01a5de1cafb1a7
Author: Pavel Hrdina <phrdina@redhat.com>
Date:   Thu Aug 6 14:43:00 2015 +0200

    virt-install: report an error for pxe install without network
    Fix a regression where we used to report an error message if user
    specified pxe installation without any network (--nonetworks or
    --network none).
    Resolves: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1250382
    Signed-off-by: Pavel Hrdina <phrdina@redhat.com>
Comment 7 XiaoQing 2015-08-12 03:44:33 EDT
I can reproduce the bug with the build:

Try to verify this bug with package:


1. #virt-install -n vm1 -r 1024 --nonetworks --nodisks --pxe

2 #virt-install -n vm1 -r 1024 --nodisks --pxe

After step 1:
A error message occurs:
ERROR Can't use --pxe without any network.
No installation windows pops up
After step 2:
No error message occurs.
Installation window pops up and installs VM.

According to above result,move this bug from ON_QA to VERIFIED.
Comment 11 errata-xmlrpc 2015-11-19 00:31:52 EST
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.