Bugzilla will be upgraded to version 5.0 on a still to be determined date in the near future. The original upgrade date has been delayed.
Bug 1264165 - 'Couldn't find SystemService...' error on clicking host services
'Couldn't find SystemService...' error on clicking host services
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat CloudForms Management Engine
Classification: Red Hat
Component: UI - OPS (Show other bugs)
5.5.0
Unspecified Unspecified
high Severity medium
: GA
: 5.5.0
Assigned To: lgalis
Dave Johnson
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-09-17 13:14 EDT by Nandini Chandra
Modified: 2015-12-08 08:30 EST (History)
5 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-12-08 08:30:57 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHSA-2015:2551 normal SHIPPED_LIVE Moderate: CFME 5.5.0 bug fixes and enhancement update 2015-12-08 12:58:09 EST

  None (edit)
Description Nandini Chandra 2015-09-17 13:14:30 EDT
Description of problem:
-----------------------
This error occurs when any of the services is clicked from the Host Services page.

Couldn't find SystemService with 'id'=0 [WHERE "system_services"."host_id" = ?] [host/host_services]


Version-Release number of selected component (if applicable):
------------------------------------------------------------
CFME 5.5


How reproducible:
----------------
Always


Steps to Reproduce:
------------------
1.Navigate to the host summary page.
2.Click 'services' in the Configuration section.
3.On the Services page,click any of the individual services


Actual results:
---------------
Error occurs


Expected results:
-----------------
No errors


Additional info:
----------------
Comment 2 Nandini Chandra 2015-09-17 13:48:05 EDT
Snippet from production.log:

[----] I, [2015-09-17T13:43:50.001755 #30801:10c1998]  INFO -- : Started GET "/host/host_services/1000000000001?show=/1r1" for 127.0.0.1 at 2015-09-17 13:43:50 -0400
[----] I, [2015-09-17T13:43:50.004860 #30801:10c1998]  INFO -- : Processing by HostController#host_services as HTML
[----] I, [2015-09-17T13:43:50.005002 #30801:10c1998]  INFO -- :   Parameters: {"show"=>"/1r1", "id"=>"1000000000001"}
[----] F, [2015-09-17T13:43:50.096343 #30801:10c1998] FATAL -- : Error caught: [ActiveRecord::RecordNotFound] Couldn't find SystemService with 'id'=0 [WHERE "system_services"."host_id" = ?]
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activerecord-4.2.4/lib/active_record/relation/finder_methods.rb:324:in `raise_record_not_found_exception!'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activerecord-4.2.4/lib/active_record/relation/finder_methods.rb:444:in `find_one'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activerecord-4.2.4/lib/active_record/relation/finder_methods.rb:423:in `find_with_ids'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activerecord-4.2.4/lib/active_record/relation/finder_methods.rb:71:in `find'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activerecord-deprecated_finders-1.0.4/lib/active_record/deprecated_finders/relation.rb:122:in `find'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activerecord-4.2.4/lib/active_record/associations/collection_association.rb:99:in `find'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activerecord-4.2.4/lib/active_record/associations/collection_proxy.rb:141:in `find'
/var/www/miq/vmdb/app/controllers/application_controller/ci_processing.rb:1975:in `show_association'
/var/www/miq/vmdb/app/controllers/host_controller.rb:15:in `show_association'
/var/www/miq/vmdb/app/controllers/host_controller.rb:208:in `host_services'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/actionpack-4.2.4/lib/action_controller/metal/implicit_render.rb:4:in `send_action'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/actionpack-4.2.4/lib/abstract_controller/base.rb:198:in `process_action'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/actionpack-4.2.4/lib/action_controller/metal/rendering.rb:10:in `process_action'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/actionpack-4.2.4/lib/abstract_controller/callbacks.rb:20:in `block in process_action'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activesupport-4.2.4/lib/active_support/callbacks.rb:117:in `call'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activesupport-4.2.4/lib/active_support/callbacks.rb:117:in `call'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activesupport-4.2.4/lib/active_support/callbacks.rb:555:in `block (2 levels) in compile'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activesupport-4.2.4/lib/active_support/callbacks.rb:505:in `call'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activesupport-4.2.4/lib/active_support/callbacks.rb:505:in `call'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activesupport-4.2.4/lib/active_support/callbacks.rb:92:in `__run_callbacks__'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activesupport-4.2.4/lib/active_support/callbacks.rb:778:in `_run_process_action_callbacks'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activesupport-4.2.4/lib/active_support/callbacks.rb:81:in `run_callbacks'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/actionpack-4.2.4/lib/abstract_controller/callbacks.rb:19:in `process_action'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/actionpack-4.2.4/lib/action_controller/metal/rescue.rb:29:in `process_action'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/actionpack-4.2.4/lib/action_controller/metal/instrumentation.rb:32:in `block in process_action'
/opt/rh/cfme-gemset/gems/activesupport-4.2.4/lib/active_support/notifications.rb:164:in `block in instrument'
Comment 5 Nandini Chandra 2015-10-27 12:31:54 EDT
Verified that the UI doesn't blow up when these links are clicked:

1)Security -> Firewall Rules
2)Any of the links under the Configuration accordion

Verified in 5.5.0.7
Comment 7 errata-xmlrpc 2015-12-08 08:30:57 EST
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://access.redhat.com/errata/RHSA-2015:2551

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.