Bug 1274126 - Heat templates missing on Undercloud
Heat templates missing on Undercloud
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Product: Red Hat OpenStack
Classification: Red Hat
Component: rhosp-director (Show other bugs)
7.0 (Kilo)
Unspecified Unspecified
low Severity medium
: ---
: 7.0 (Kilo)
Assigned To: chris alfonso
yeylon@redhat.com
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-10-21 23:16 EDT by Bryan Yount
Modified: 2016-04-18 03:13 EDT (History)
5 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-11-13 09:36:58 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Knowledge Base (Solution) 2019133 None None None Never

  None (edit)
Description Bryan Yount 2015-10-21 23:16:18 EDT
Description of problem:
During a recent customer POC, after installing the Undercloud, it was discovered that the heat templates were missing. Without these templates, which are used to deploy the Overcloud nodes, we could not successfully deploy the Overcloud. The missing templates are probably due to the Undercloud not fully installing the first time because the following value was left out of the undercloud.conf:

# openstack-config --set undercloud.conf DEFAULT network_gateway 172.16.0.1

Version-Release number of selected component (if applicable):
OSP director 7.0.2

How reproducible:
Unsure

Steps to Reproduce:
1. Install the OSP director
2. Configure undercloud.conf but leave out an important variable such as network_gateway
3. openstack undercloud install
4. After the undercloud install fails, add the missing variable to undercloud.conf
5. Re-run openstack undercloud install
6. Inspect the heat templates

Actual results:
Heat templates are missing

Expected results:
Heat templates for the Overcloud should be installed
Comment 5 Mike Burns 2015-11-13 09:36:58 EST
Closing this.  If it reproduces and we get logs, please reopen.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.