Bug 1287175 - login under wayland, open calc and cell is not highlighted
login under wayland, open calc and cell is not highlighted
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: libreoffice (Show other bugs)
23
x86_64 Linux
unspecified Severity unspecified
: ---
: ---
Assigned To: Caolan McNamara
Fedora Extras Quality Assurance
: Reopened
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-12-01 12:01 EST by afonit
Modified: 2015-12-17 12:32 EST (History)
7 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-12-17 12:32:32 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description afonit 2015-12-01 12:01:53 EST
Description of problem:
when I login under wayland, open calc, and select cells - the cell is not highlighted (although the column and row identifiers are, just the not cell itself.)

When i log into the non wayland session - calc behaves like normal and the active cell is highlighted.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
every time

Steps to Reproduce:
1.  start fedora 23 gnome session under wayland
2.  open calc
3.  select cells and notice the cell itself does not get highlighted.

Actual results:
no cell is highlighted

Expected results:
the selected cell should be highlighted

Additional info:
Comment 1 Matthew Miller 2015-12-01 12:43:59 EST
Reassigning to LibreOffice. This bugzilla component is for the command-line utility "calc", which predates LibreOffice Calc by about 20 years. :)
Comment 2 Caolan McNamara 2015-12-02 04:11:48 EST
Is this with or without libreoffice-gtk3 installed ? And what version of LibreOffice is this (rpm -q libreoffice-core).

All looks ok to me with libreoffice-5.0.3.2-7.fc23 installed
Comment 3 afonit 2015-12-02 07:00:54 EST
Caolan,
I had switched back to x11 - then I went to logout to switch back to wayland to test and I could not logout and had to reboot.  When I came back in that cell highlighting was working.

I suppose I just had a messed up session on my first try of wayland/calc.  So it appears to be all working now.

I will also install the libreoffice-gtk3 to check that out as I had not known of that till I saw you mention it.
Comment 4 afonit 2015-12-11 16:40:05 EST
Caolan,
I have re-opened this as the problem continues.

I do not have libreoffice-gtk3 installed.

the output of rpm -q libreoffice-core is:
RPM version 4.13.0-rc1

When I go into the about page of calc it says:
Version 5.0.3.2
Build ID: 5.0.3.2-11.fc23
Comment 5 afonit 2015-12-17 12:32:32 EST
fyi,
after I installed libreoffice-gtk3
The cell highlighting in calc under wayland now works - thanks for the help.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.