Bug 1292086 - [sysprep] RunOnce: Sysprep floppy payload attached to normal VM regardless of its settings enabling
[sysprep] RunOnce: Sysprep floppy payload attached to normal VM regardless of...
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager
Classification: Red Hat
Component: ovirt-engine (Show other bugs)
3.5.0
Unspecified Unspecified
medium Severity high
: ovirt-3.5.7
: 3.5.7
Assigned To: nobody nobody
Nisim Simsolo
virt
: Regression, Reopened, ZStream
Depends On: 1190663 1240900
Blocks: 1242426 1242428
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-12-16 07:41 EST by Michal Skrivanek
Modified: 2016-02-21 02:21 EST (History)
19 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Cause: Sysprep floppy was attached by default on every new Windows VM regardless if the user defined Sysprep in the initialization section Consequence: Unnecessary floppy with Sysprep information was attach to a first run of a Windows VM. Result: Sysprep is attached to Windows VM only in the first run and only if the user explicitly enabled initialization section.
Story Points: ---
Clone Of: 1240900
Environment:
Last Closed: 2016-01-18 08:35:46 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: Virt
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
oVirt gerrit 40987 None None None 2015-12-16 07:41 EST
oVirt gerrit 43100 None None None 2015-12-16 07:41 EST
oVirt gerrit 43384 None None None 2015-12-16 07:41 EST
oVirt gerrit 43385 None None None 2015-12-16 07:41 EST
oVirt gerrit 48283 None None None 2015-12-16 07:41 EST
oVirt gerrit 48321 None None None 2015-12-16 07:41 EST
oVirt gerrit 48327 None None None 2015-12-16 07:41 EST
oVirt gerrit 48403 None None None 2015-12-16 07:41 EST

  None (edit)
Description Michal Skrivanek 2015-12-16 07:41:34 EST
+++ This bug was initially created as a clone of Bug #1240900 +++

+++ This bug is a RHEV-M zstream clone. The original bug is: +++
+++   https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1190663. +++
+++ Requested by "mskrivan@redhat.com" +++
======================================================================
Comment 1 Michal Skrivanek 2015-12-16 07:42:48 EST
see https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1240900#c5 onwards
Comment 3 Nisim Simsolo 2015-12-17 09:07:49 EST
Verified:
rhevm-3.6.1.3-0.1.el6
libvirt-client-1.2.8-16.el7_1.4.x86_64
sanlock-3.2.2-2.el7.x86_64
qemu-kvm-rhev-2.1.2-23.el7_1.11.x86_64
vdsm-4.16.31-1.el7ev.x86_64

Verification scenario:
1. Create VM and seal it.
2. Verify sysprep is disabled on the VM, From user portal/extended, add disk to VM and run it.
3. Verify sysprep payload is not attached to VM.
4. Power off VM and run it again.
5. Verify sysprer payload is not attached to VM.
Comment 4 Michal Skrivanek 2016-01-04 10:52:19 EST
this is a 3.5 bug/clone, was it verified there?
Comment 5 Eyal Edri 2016-01-18 08:35:46 EST
3.5.7 was released.
Comment 6 Nisim Simsolo 2016-02-21 02:21:54 EST
Yes: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1240900#c2

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.