Bug 1292389 - Qemu should report error when two nodes use same nodeid
Qemu should report error when two nodes use same nodeid
Status: CLOSED WONTFIX
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: qemu-kvm (Show other bugs)
6.8
x86_64 Linux
unspecified Severity medium
: rc
: ---
Assigned To: Eduardo Habkost
Virtualization Bugs
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-12-17 04:56 EST by Yumei Huang
Modified: 2015-12-17 13:00 EST (History)
8 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-12-17 13:00:14 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Yumei Huang 2015-12-17 04:56:38 EST
Description of problem:
In qemu cmdline, when two nodes use same nodeid, qemu should report error and quit.

Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel: 2.6.32-593.el6.x86_64
qemu: qemu-kvm-0.12.1.2-2.481.el6

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1.  start qemu process with two nodes using same nodeid:
/usr/libexec/qemu-kvm -name win10 -m 2G -smp 4 -numa node,nodeid=0 -numa node,nodeid=0 -monitor stdio

2.
3.

Actual results:
Qemu runs well, not report any error.

Expected results:
Qemu should report error, and quit. Just like rhel7.2:
qemu-kvm: -numa node,nodeid=0: Duplicate NUMA nodeid: 0

Additional info:
Comment 2 Eduardo Habkost 2015-12-17 13:00:14 EST
We won't backport command-line usability changes to RHEL6.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.