Bug 1304676 - Watchdog doesn't allow starting a virtual machine from template
Watchdog doesn't allow starting a virtual machine from template
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager
Classification: Red Hat
Component: ovirt-engine (Show other bugs)
3.6.0
x86_64 Linux
unspecified Severity medium
: ovirt-3.6.5
: 3.6.5
Assigned To: Arik
Shira Maximov
: ZStream
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2016-02-04 05:33 EST by Sistemas Amtega
Modified: 2016-05-01 03:42 EDT (History)
12 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2016-04-25 10:06:21 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: Virt
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
HA settings of the virtual machine (123.97 KB, image/png)
2016-02-04 05:33 EST, Sistemas Amtega
no flags Details
sosreport of the manager (13.03 MB, application/x-xz)
2016-02-04 05:34 EST, Sistemas Amtega
no flags Details


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
oVirt gerrit 54120 master MERGED core: prevent duplicate watchdog device on new vm 2016-03-01 09:53 EST
oVirt gerrit 54291 ovirt-engine-3.6 MERGED core: prevent duplicate watchdog device on new vm 2016-03-03 07:59 EST

  None (edit)
Description Sistemas Amtega 2016-02-04 05:33:15 EST
Created attachment 1121066 [details]
HA settings of the virtual machine

Description of problem:

When we try to start a CentOS 6.7 Linux virtual machine from a template, with HA settings of the attached screenshot, the following message is shown:

"VM lab-centos6-0001 is down with error. Exit message: only a single watchdog device is supported."

In the attached screenshot you can see that there is only one watchdog device. If we setup watchdog model to "No-Watchdog" the virtual machine starts.

This does not happen if we create a new virtual machine from scratch with the same config but without using templates.

Version-Release number of selected component (if applicable):

rhev-hypervisor7-7.2-20160120.0.iso

How reproducible:

Everytime you try to start a virtual machine with watchdog model other than "No-Watchdog"

Steps to Reproduce:
1. Create a virtual linux virtual machine from a template.
2. Configure HA settings as the attached screen shot.
3. Start the virtual machine.

Actual results:

The virtual machine does not start with the error "VM lab-centos6-0001 is down with error. Exit message: only a single watchdog device is supported.".

Expected results:

The virtual machine should start.
Comment 1 Sistemas Amtega 2016-02-04 05:34 EST
Created attachment 1121068 [details]
sosreport of the manager
Comment 2 Tomas Jelinek 2016-02-04 09:11:38 EST
I see this happening even on the current master.
Comment 3 Shira Maximov 2016-03-31 10:39:29 EDT
Verified on :  Red Hat Enterprise Virtualization Manager Version: 3.6.5-0.1.el6 

verification steps:
1. Create a template with watchdog device 
2. Create a VM from the template.
3. Check in VM devices that there is only one watchdog device.
4. Start the virtual machine.
Comment 4 Eyal Edri 2016-04-25 10:06:21 EDT
3.6.5 released

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.