Bug 1313653 - displayport problems
displayport problems
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-intel (Show other bugs)
x86_64 Linux
unspecified Severity unspecified
: ---
: ---
Assigned To: Adam Jackson
Fedora Extras Quality Assurance
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2016-03-02 02:01 EST by jibecfed
Modified: 2016-03-16 15:27 EDT (History)
10 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2016-03-16 15:27:32 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
dmesg log (74.49 KB, text/plain)
2016-03-02 02:01 EST, jibecfed
no flags Details
lspci -vv (11.70 KB, text/plain)
2016-03-02 02:03 EST, jibecfed
no flags Details

  None (edit)
Description jibecfed 2016-03-02 02:01:18 EST
Created attachment 1132156 [details]
dmesg log

Description of problem:
I have a laptop a base, with a separate screen plug on the dock's displayport output.
With using one screen has an extension of the other, after a few minutes, the screen turn black, or with glitches.
Using same image on both screen works fine.
Using only one screen or the other works fine.

Version-Release number of selected component (if applicable):
Linux jportable.localdomain 4.4.2-301.fc23.x86_64 #1 SMP Tue Feb 23 19:00:38 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. use double screen with display port
2. wait
Comment 1 jibecfed 2016-03-02 02:03:23 EST
Last dmesg line are : 
[drm:intel_cpu_fifo_underrun_irq_handler [i915]] *ERROR* CPU pipe B FIFO underrun
[drm:intel_pch_fifo_underrun_irq_handler [i915]] *ERROR* PCH transcoder B FIFO underrun
Comment 2 jibecfed 2016-03-02 02:03 EST
Created attachment 1132157 [details]
lspci -vv
Comment 3 jibecfed 2016-03-03 01:38:25 EST
after using more my laptop and having only external screen use, the same problem occurs, so I assume it is not double screen related.
Comment 4 jibecfed 2016-03-04 01:50:07 EST
I've made a video : https://holcroft.fr/oc/index.php/s/A1XitNIDp6jl6wi
Note : using gnome shell screen recorder don't show any bug.

I assume it may be related to :

A test engineer may have spotted it, but I assume nobody saw his message : http://www.gossamer-threads.com/lists/linux/kernel/2105696

This post : https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=207412
brang me to this one that really look similar :

I assume it's not a display-port issue but i915 regression in 4.4
I've reach my skill limit, may someone help to solve it ?
Comment 5 Iman 2016-03-04 11:17:23 EST
Absolutely same problem with thinkpad x201 ultrabay and ASUS displayport display.
Comment 6 jibecfed 2016-03-15 15:51:39 EDT
this bug looks like fixed

# uname -a
Linux jportable.localdomain 4.4.4-301.fc23.x86_64 #1 SMP Fri Mar 4 17:42:42 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
Comment 7 Laura Abbott 2016-03-16 15:27:32 EDT
Thank you for letting us know

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.