Bug 1314839 - image-based provisioning via vmware fails on `wrong number of arguments (2 for 1)`
Summary: image-based provisioning via vmware fails on `wrong number of arguments (2 fo...
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Satellite 6
Classification: Red Hat
Component: Compute Resources
Version: 6.0.4
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
high vote
Target Milestone: Unspecified
Assignee: Ivan Necas
QA Contact: Kedar Bidarkar
URL: http://projects.theforeman.org/issues...
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2016-03-04 16:24 UTC by Ivan Necas
Modified: 2019-09-26 14:35 UTC (History)
4 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2016-07-27 09:25:33 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHBA-2016:1501 normal SHIPPED_LIVE Red Hat Satellite 6.2 Capsule and Server 2016-07-27 12:28:58 UTC
Foreman Issue Tracker 14051 None None None 2016-04-22 16:21:21 UTC

Description Ivan Necas 2016-03-04 16:24:07 UTC
<pre>
 ArgumentError: wrong number of arguments (2 for 1)
 | /home/inecas/.rbenv/versions/2.1.0/lib/ruby/gems/2.1.0/gems/fog-vsphere-0.6.0/lib/fog/vsphere/requests/compute/create_vm.rb:74:in `get_storage_pod'
 | /home/inecas/.rbenv/versions/2.1.0/lib/ruby/gems/2.1.0/gems/fog-vsphere-0.6.0/lib/fog/vsphere/requests/compute/vm_clone.rb:23:in `vm_clone_check_options'
 | /home/inecas/.rbenv/versions/2.1.0/lib/ruby/gems/2.1.0/gems/fog-vsphere-0.6.0/lib/fog/vsphere/requests/compute/vm_clone.rb:93:in `vm_clone'
 | /home/inecas/Projects/ws/foreman-rex/foreman/app/models/compute_resources/foreman/model/vmware.rb:407:in `clone_vm'
 | /home/inecas/Projects/ws/foreman-rex/foreman/app/models/compute_resources/foreman/model/vmware.rb:354:in `create_vm'
 | /home/inecas/Projects/ws/foreman-rex/foreman/app/models/concerns/orchestration/compute.rb:76:in `setCompute'
 | /home/inecas/Projects/ws/foreman-rex/foreman/app/models/concerns/orchestration.rb:162:in `execute'
 | /home/inecas/Projects/ws/foreman-rex/foreman/app/models/concerns/orchestration.rb:107:in `block in process'
 | /home/inecas/Projects/ws/foreman-rex/foreman/app/models/concerns/orchestration.rb:99:in `each'
 | /home/inecas/Projects/ws/foreman-rex/foreman/app/models/concerns/orchestration.rb:99:in `process'
 | /home/inecas/Projects/ws/foreman-rex/foreman/app/models/concerns/orchestration.rb:35:in `on_save'
</pre>

The issue was found in fog-vmware (I know about 0.6.0 having it) and has been fixed in https://github.com/fog/fog-vsphere/pull/28, but has not been released yet
at the time of filing this issue.

Comment 1 Ivan Necas 2016-03-04 16:24:09 UTC
Created from redmine issue http://projects.theforeman.org/issues/14051

Comment 3 Bryan Kearney 2016-03-04 17:04:29 UTC
Moving to POST since upstream bug http://projects.theforeman.org/issues/14051 has been closed

Comment 4 Kedar Bidarkar 2016-03-30 17:30:37 UTC
VERIFIED with sat62-snap4

Image based provisioning was successful with vmware image.

Comment 7 errata-xmlrpc 2016-07-27 09:25:33 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://access.redhat.com/errata/RHBA-2016:1501


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.