Bug 1320752 - Ose-3.1 yum repo is showing 0 rpms
Ose-3.1 yum repo is showing 0 rpms
Status: CLOSED ERRATA
Product: OpenShift Container Platform
Classification: Red Hat
Component: Release (Show other bugs)
3.1.0
x86_64 Linux
urgent Severity urgent
: ---
: ---
Assigned To: Stanislav Graf
libra bugs
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2016-03-23 19:37 EDT by Ryan Cook
Modified: 2016-05-12 12:33 EDT (History)
10 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2016-05-12 12:33:58 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Ryan Cook 2016-03-23 19:37:57 EDT
Description of problem:


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:


Steps to Reproduce:
1. attach system to pool with OSE entitlement
2. subscription-manager repos  --enable="rhel-7-server-ose-3.1-rpms"
3. yum repolist

Actual results:
rhel-7-server-ose-3.1-rpms/x86_64                                                              Red Hat OpenShift Enterprise 3.1 (RPMs)                                                                            0

Expected results:
rhel-7-server-ose-3.0-rpms/7Server/x86_64                                                      Red Hat OpenShift Enterprise 3.0 (RPMs)                                                                          116

Additional info:
This seems like it happened after 1pm today EST. I was able to test this on two systems using my employee entitlement.
Comment 1 Evgheni Dereveanchin 2016-03-24 04:49:34 EDT
I can see this issue on several on my lab machines. Some of them had cached repodata, but when it was cleaned the repo shows 0 packages as well:

#  yum repolist

Loaded plugins: product-id, search-disabled-repos, subscription-manager
Repodata is over 2 weeks old. Install yum-cron? Or run: yum makecache fast
repo id                                                     repo name                                              status
!rhel-7-server-extras-rpms/x86_64                           Red Hat Enterprise Linux 7 Server - Extras (RPMs)         159
!rhel-7-server-optional-rpms/7Server/x86_64                 Red Hat Enterprise Linux 7 Server - Optional (RPMs)     8,300
!rhel-7-server-ose-3.1-rpms/x86_64                          Red Hat OpenShift Enterprise 3.1 (RPMs)                   522
!rhel-7-server-rpms/7Server/x86_64                          Red Hat Enterprise Linux 7 Server (RPMs)               10,348
repolist: 19,329

# yum clean all
Loaded plugins: product-id, search-disabled-repos, subscription-manager
Repodata is over 2 weeks old. Install yum-cron? Or run: yum makecache fast
Cleaning repos: rhel-7-server-extras-rpms rhel-7-server-optional-rpms rhel-7-server-ose-3.1-rpms rhel-7-server-rpms
Cleaning up everything
# yum repolist
Loaded plugins: product-id, search-disabled-repos, subscription-manager
rhel-7-server-extras-rpms                                                                              | 2.9 kB  00:00:00     
rhel-7-server-optional-rpms                                                                            | 3.5 kB  00:00:00     
rhel-7-server-ose-3.1-rpms                                                                             | 4.0 kB  00:00:00     
rhel-7-server-rpms                                                                                     | 3.7 kB  00:00:00     
(1/6): rhel-7-server-extras-rpms/x86_64/primary_db                                                     |  74 kB  00:00:02     
(2/6): rhel-7-server-ose-3.1-rpms/x86_64/group                                                         |  104 B  00:00:02     
(3/6): rhel-7-server-ose-3.1-rpms/x86_64/updateinfo                                                    |  51 kB  00:00:02     
(4/6): rhel-7-server-ose-3.1-rpms/x86_64/primary_db                                                    | 1.5 kB  00:00:01     
(5/6): rhel-7-server-optional-rpms/7Server/x86_64/primary_db                                           | 3.1 MB  00:00:03     
(6/6): rhel-7-server-rpms/7Server/x86_64/primary_db                                                    |  19 MB  00:00:06     
(1/5): rhel-7-server-optional-rpms/7Server/x86_64/group_gz                                             | 6.2 kB  00:00:02     
(2/5): rhel-7-server-extras-rpms/x86_64/updateinfo                                                     |  40 kB  00:00:02     
(3/5): rhel-7-server-rpms/7Server/x86_64/group_gz                                                      | 134 kB  00:00:02     
(4/5): rhel-7-server-optional-rpms/7Server/x86_64/updateinfo                                           | 829 kB  00:00:03     
(5/5): rhel-7-server-rpms/7Server/x86_64/updateinfo                                                    | 1.1 MB  00:00:03     
repo id                                                     repo name                                              status
rhel-7-server-extras-rpms/x86_64                            Red Hat Enterprise Linux 7 Server - Extras (RPMs)         159
rhel-7-server-optional-rpms/7Server/x86_64                  Red Hat Enterprise Linux 7 Server - Optional (RPMs)     8,361
rhel-7-server-ose-3.1-rpms/x86_64                           Red Hat OpenShift Enterprise 3.1 (RPMs)                     0
rhel-7-server-rpms/7Server/x86_64                           Red Hat Enterprise Linux 7 Server (RPMs)               10,417
repolist: 18,937
Comment 6 Stanislav Graf 2016-03-24 09:38:16 EDT
The issue should be fixed now:
# yum clean all
[...]
# yum repolist
[...]
repo id                                  repo name                   status
rhel-7-server-ose-3.1-debug-rpms/x86_64  Red Hat OpenShift Enterpris  18
rhel-7-server-ose-3.1-rpms/x86_64        Red Hat OpenShift Enterpris 522
rhel-7-server-ose-3.1-source-rpms/x86_64 Red Hat OpenShift Enterpris 372
repolist: 912
Comment 7 Ryan Cook 2016-03-24 09:39:42 EDT
Verified and received the following

rhel-7-server-ose-3.1-rpms/x86_64                                                         Red Hat OpenShift Enterprise 3.1 (RPMs)                                                                               522
Comment 8 Johnny Liu 2016-03-24 23:57:58 EDT
According to comment 7, move this bug to verified.
Comment 10 errata-xmlrpc 2016-05-12 12:33:58 EDT
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://access.redhat.com/errata/RHSA-2016:1064

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.