Bug 132333 - ccsd errors with IPv4 when attempting to cman_join
Summary: ccsd errors with IPv4 when attempting to cman_join
Status: CLOSED WORKSFORME
Alias: None
Product: Red Hat Cluster Suite
Classification: Retired
Component: ccs (Show other bugs)
(Show other bugs)
Version: 4
Hardware: i686 Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Jonathan Earl Brassow
QA Contact: GFS Bugs
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2004-09-10 21:55 UTC by Corey Marthaler
Modified: 2009-04-16 20:03 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-01-04 18:41:56 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Corey Marthaler 2004-09-10 21:55:30 UTC
Description of problem:
I saw these again today when running ccsd IPv4 and attempting to join
a cluster:

Sep 10 15:19:42 morph-01 ccsd[3674]: Error while processing connect:
Connection refused

It gets outputed about 15-20 times and then finally succeeds and the
cluster joins and is happy.

I wasn't able to reproduce the errors with IPv6, but was hardly able
to reproduce with IPv4 so I'm not sure IPv6 isn't included with this.

How reproducible:
Sometimes

Steps to Reproduce:
1. ccsd -4 on all nodes
2. cman_tool join on all nodes

Comment 1 Jonathan Earl Brassow 2004-09-14 19:05:39 UTC
What is receiving the connection failure?  The server is denying
access, but to whom?  cman_tool?  If so, are the cman_tools failing
when this happens?

Comment 2 Corey Marthaler 2004-09-14 19:20:18 UTC
I have to assume that it's cman_tool as it appeared to be stuck 
during the connection errors and then finishs up finally when the 
connection works. All the nodes do end up joining evenually once the 
errors stop.  

Comment 3 Jonathan Earl Brassow 2004-09-15 17:31:26 UTC
cman_tool would die if it got such a connect error....

Please advise if you see again.

Comment 4 Kiersten (Kerri) Anderson 2004-11-04 15:07:32 UTC
Updates with the proper version and component name.

Comment 5 Kiersten (Kerri) Anderson 2004-11-04 15:15:48 UTC
Updates with the proper version and component name.

Comment 6 Kiersten (Kerri) Anderson 2004-11-04 15:20:35 UTC
Updates with the proper version and component name. Again, just love out tools.

Comment 7 Corey Marthaler 2005-01-04 18:41:56 UTC
I wasn't able to reproduce.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.