Bug 135750 - htt_server doesn't work after upgrading from FC2's
htt_server doesn't work after upgrading from FC2's
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: im-sdk (Show other bugs)
rawhide
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Akira TAGOH
: i18n
Depends On:
Blocks: IIIMF
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-10-14 16:19 EDT by Akira TAGOH
Modified: 2007-11-30 17:10 EST (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-11-15 23:29:02 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Akira TAGOH 2004-10-14 16:19:23 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; ja-JP; rv:1.7.3)
Gecko/20041007 Debian/1.7.3-5

Description of problem:
I just upgraded im-sdk's packages from 11.4-46.1.svn1587, but
htt_server doesn't work when do service iiim restart.
here is the message from syslog,
Oct 15 05:11:53 devel01 htt_server[23297]: Failed to create a unix
domain socket for /var/run/iiim/.iiimp-unix:9010 ... exit.
Oct 15 05:11:53 devel01 htt[23296]: give up trying to run htt_server.


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.upgrade from 11.4-46.1.svn1587
2.restart htt_server
3.
    

Actual Results:  failed as I wrote in Description.

Expected Results:  htt_server should run correctly

Additional info:

it didn't happen anymore after making .iiimp-unix directory under
/var/run/iiim. probably htt_server failed to make the sub directory
for the unix domain socket file.
Comment 2 Akira TAGOH 2004-10-15 01:49:32 EDT
for another testcase,
Steps to Reproduce:
1. service iiim stop
2. rm -rf /var/run/iiim/.iiim*
3. service iiim start

Actual Result:
 htt_server doesn't work at all
Comment 3 Akira TAGOH 2004-10-15 21:22:19 EDT
should be fixed in 12.0.1-17.svn1994
Comment 4 Lawrence Lim 2004-10-25 02:21:10 EDT
Was the upgrade done on a rawhide machine or FC2 machine?

I did an upgrade on FC2 machine and got the following error.

----------------
[root@dhcp-216 12.1-1]# rpm -Uvh --nodeps iiimf-*
Preparing...               
########################################### [100%]
   1:iiimf-server          
########################################### [  8%]
   2:iiimf-csconv          
########################################### [ 15%]
   3:iiimf-docs            
########################################### [ 23%]
   4:iiimf-emacs           
########################################### [ 31%]
  
5:iiimf-gnome-im-switcher########################################### [
38%]
   6:iiimf-gtk             
########################################### [ 46%]
Cannot load module /usr/lib/gtk-2.0/2.4.0/immodules/im-iiim.so:
/usr/lib/gtk-2.0/2.4.0/immodules/im-iiim.so: undefined symbol:
iiimcf_create_aux_getvalues_event/usr/lib/gtk-2.0/2.4.0/immodules/im-iiim.so
does not export GTK+ IM module API:
/usr/lib/gtk-2.0/2.4.0/immodules/im-iiim.so: undefined symbol:
iiimcf_create_aux_getvalues_event
   7:iiimf-le-canna        
########################################### [ 54%]
   8:iiimf-le-hangul       
########################################### [ 62%]
   9:iiimf-le-sun-thai     
########################################### [ 69%]
  10:iiimf-le-unit         
########################################### [ 77%]
  11:iiimf-libs            
########################################### [ 85%]
  12:iiimf-libs-devel      
########################################### [ 92%]
  13:iiimf-x               
########################################### [100%]
error: %postun(iiimf-server-11.4-46.1.svn1587) scriptlet failed, exit
status 1
Comment 5 Leon Ho 2004-10-25 02:40:00 EDT
Different problem, coz iiimf-libs has new symbol and it is upgrade
afterward. Maybe iiimf-gtk should requires iiimf-libs. Would you post
a new bug for this?
Comment 6 Lawrence Lim 2004-10-25 03:12:36 EDT
New bug 137018 filed for Comment#4.
Comment 7 Lawrence Lim 2004-11-15 23:29:02 EST
Confirmed fixed.

Upgraded from 11.4-46.1.svn1587 to im-sdk-12.1-7 on my FC2 machine and performed
both the test cases mentioned. htt_server in both cases works fine.


Thanks.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.