Bug 138687 - (IT_53903) mii-tool doesn't support Gigabit
mii-tool doesn't support Gigabit
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Red Hat Enterprise Linux 3
Classification: Red Hat
Component: net-tools (Show other bugs)
3.0
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Radek Vokal
Ben Levenson
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-11-10 13:14 EST by Bastien Nocera
Modified: 2007-11-30 17:07 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-11-11 03:49:56 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Bastien Nocera 2004-11-10 13:14:37 EST
$ mii-tool
eth0: negotiated 100baseTx-FD flow-control, link ok
$ ethtool eth0 | grep Speed
Settings for eth0:
       Speed: 1000Mb/s

net-tools-1.60-20

As I'm pretty sure mii-tool doesn't know about Gigabit speeds (none
are mentioned in the man page), the manpage should be updated to
reflect the fact that mii-tool usage is discouraged if ethtool works,
and that it doesn't support Gigabit speeds.
Comment 1 Radek Vokal 2004-11-11 03:09:18 EST
This is what I see in manpage for mii-tool. 

Valid  media  are  100baseT4, 100baseTx-FD, 100baseTx-HD, 10baseT-FD,
and 10baseT-HD.

Anyway, I will mention ethtool there and that mii-tool is obsolete. 
Comment 2 Radek Vokal 2004-11-11 03:49:56 EST
fixed in net-tools-1.60-40

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.