Bug 1387313 - After newton deployment _member_ role is missing in keystone
Summary: After newton deployment _member_ role is missing in keystone
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat OpenStack
Classification: Red Hat
Component: openstack-keystone
Version: 10.0 (Newton)
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
high
high
Target Milestone: rc
: 10.0 (Newton)
Assignee: Adam Young
QA Contact: nlevinki
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2016-10-20 15:28 UTC by Jason E. Rist
Modified: 2016-12-14 16:23 UTC (History)
13 users (show)

Fixed In Version: openstack-keystone-10.0.0-3.el7ost
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2016-12-14 16:23:49 UTC


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHEA-2016:2948 normal SHIPPED_LIVE Red Hat OpenStack Platform 10 enhancement update 2016-12-14 19:55:27 UTC
OpenStack gerrit 389783 None None None 2016-10-21 17:35:38 UTC
OpenStack gerrit 391678 None None None 2016-11-01 14:51:22 UTC
Launchpad 1635306 None None None 2016-10-20 15:28:17 UTC

Description Jason E. Rist 2016-10-20 15:28:15 UTC
Cloned from launchpad bug 1635306.

Description:

I did a full deployment using RDO Newton and at the end of deployment i see _member_ role is missing.

[stack@topstrio1101 ~]$ openstack role list
+----------------------------------+-----------------+
| ID                               | Name            |
+----------------------------------+-----------------+
| 023e0f4fc56a47f7bada5fd512bab014 | swiftoperator   |
| 48e4519e09b4469bbbf5c533830d3ad8 | heat_stack_user |
| 52be634093e14ea7a1acdf3f5ec12066 | admin           |
| a1f8e6636dc842d8a896a3e903298997 | ResellerAdmin   |
+----------------------------------+-----------------+

In Mitaka _member_ role has been created correctly.

Specification URL (additional information):

https://bugs.launchpad.net/tripleo/+bug/1635306

Comment 3 Nathan Kinder 2016-10-20 18:46:23 UTC
This is a byproduct of switching to using the v3 Identity API for the deployment.  I provided details in the upstream bug here:

  https://bugs.launchpad.net/tripleo/+bug/1635306/comments/8

Comment 5 Julie Pichon 2016-11-14 15:00:26 UTC
FWIW using the 2016-11-11.1 puddle, I got a successful deployment where the _member_ role was created automatically, which resolves the Horizon issue.

Comment 6 Ronnie Rasouli 2016-11-15 11:11:14 UTC
Works on python-keystone-10.0.0-3.el7ost.noarch

Comment 9 errata-xmlrpc 2016-12-14 16:23:49 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://rhn.redhat.com/errata/RHEA-2016-2948.html


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.