Bug 139137 - Sound is choppy. Worst with system sounds, but affects all sound apps
Sound is choppy. Worst with system sounds, but affects all sound apps
Status: CLOSED CANTFIX
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
3
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Dave Jones
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks: FCMETA_ALSA
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-11-12 22:25 EST by Tim Taylor
Modified: 2015-01-04 17:12 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-12-07 02:54:18 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Tim Taylor 2004-11-12 22:25:14 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.3)
Gecko/20041020

Description of problem:
With FC2 on this PC, sound worked fine.  With FC3, the Soundcard
Detection app has a 'Play Test Sound'.  That test sound takes at least
5 times as long as it should and it's choppy.  xmms plays .ogg files,
but every few seconds the sound skips.  I updated arts, but nothing
changed.  I changed xmms settings from 'Alsa' to 'OSS' and nothing
changed.  

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Try test sound in 'Soundcard Detection' menu item.
2. Or use xmms to play .ogg files.
3.
    

Actual Results:  Test sound extremely choppy, takes at least 5 times
as long as it should to play.  Xmms plays well but every few seconds
it skips.

Expected Results:  Test sound should play ok.  xmms should play
without skips.

Additional info:

The sound card is being detected as a:
Vendor: VIA
Model: Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller
Module: snd-via82xx
Comment 1 Dave Jones 2005-07-15 15:26:47 EDT
An update has been released for Fedora Core 3 (kernel-2.6.12-1.1372_FC3) which
may contain a fix for your problem.   Please update to this new kernel, and
report whether or not it fixes your problem.

If you have updated to Fedora Core 4 since this bug was opened, and the problem
still occurs with the latest updates for that release, please change the version
field of this bug to 'fc4'.

Thank you.
Comment 2 Dave Jones 2005-12-07 02:54:18 EST
This bug has been mass-closed along with all other bugs that
have been in NEEDINFO state for several months.

Due to the large volume of inactive bugs in bugzilla, this
is the only method we have of cleaning out stale bug reports
where the reporter has disappeared.

If you can reproduce this bug with current FC3 updates, please
reopen this bug.

If you are not the reporter, you can add a comment requesting
it be reopened, and someone will get to it asap.

If you are not the reporter, but can reproduce this problem against
FC4, please open a new bug.

Thank you.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.