Bugzilla (bugzilla.redhat.com) will be under maintenance for infrastructure upgrades and will not be unavailable on July 31st between 12:30 AM - 05:30 AM UTC. We appreciate your understanding and patience. You can follow status.redhat.com for details.
Bug 1414256 - v2v: import kvm fails when username not supplied
Summary: v2v: import kvm fails when username not supplied
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: vdsm
Classification: oVirt
Component: Core
Version: ---
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
high
high
Target Milestone: ovirt-4.1.0-rc
: ---
Assignee: Shahar Havivi
QA Contact: Nisim Simsolo
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2017-01-18 07:42 UTC by Shahar Havivi
Modified: 2017-02-15 14:53 UTC (History)
5 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2017-02-15 14:53:51 UTC
oVirt Team: Virt
rule-engine: ovirt-4.1+
rule-engine: planning_ack+
rule-engine: devel_ack+
gklein: testing_ack+


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Private Priority Status Summary Last Updated
oVirt gerrit 70657 0 master MERGED v2v: kvm --source argument can be ignored if usrename not supply 2017-01-18 11:59:08 UTC
oVirt gerrit 70993 0 ovirt-4.1 MERGED v2v: kvm --source argument can be ignored if usrename not supply 2017-01-23 12:40:47 UTC

Description Shahar Havivi 2017-01-18 07:42:23 UTC
When import VM from kvm source the import fails when not setting the optional username field

Comment 1 Sandro Bonazzola 2017-01-26 16:50:45 UTC
The fix for this seems to be included in v4.19.3 which is going to be released within oVirt 4.1.0 RC2. I would suggest to update target milestone accordingly.

Comment 2 Nisim Simsolo 2017-02-02 13:51:00 UTC
Verification builds:
ovirt-engine-4.1.0.3-0.1.el7
libvirt-client-2.0.0-10.el7_3.4.x86_64
vdsm-4.19.4-1.el7ev.x86_64
qemu-kvm-rhev-2.6.0-28.el7_3.3.x86_64
sanlock-3.4.0-1.el7.x86_64

Verification scenario:
1. Browse webadmin -> VMs tab -> import dialog: select KVM and enter KVM parameters.
2. Try to load KVM VMs when "requires authentication" is checked and username/password fields are empty:
 Verify username/password fields frame are marked red. mouse over the red frame  and verify "this field can't be empty" message appears.
3. Repeat step 2, this time leave only password field empty.
4. Repeat step 2, this time leave only username field empty.
5. Uncheck "requires authentication" checkbox and click load. Verify KVM VMs are listed.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.