Bug 1414803 - Attaching Custom Product subscription to the content Host is InActive
Summary: Attaching Custom Product subscription to the content Host is InActive
Keywords:
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Red Hat Satellite
Classification: Red Hat
Component: Candlepin
Version: 6.2.6
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
high
Target Milestone: Unspecified
Assignee: Barnaby Court
QA Contact: Katello QA List
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2017-01-19 13:53 UTC by Jitendra Yejare
Modified: 2017-01-30 12:25 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2017-01-30 12:25:43 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)
Capsule/Content-Host RHSM logs (8.24 KB, text/plain)
2017-01-20 14:17 UTC, Jitendra Yejare
no flags Details

Description Jitendra Yejare 2017-01-19 13:53:36 UTC
Description of problem:
Custom product subscription is not Active on attaching it to the Content Host and displayed as 'Subscription has not begun' in content host.

Version-Release number of selected component (if applicable):
Sat 6.1.11
Sat 6.2.6

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Prerequisites- Subscribe Content Host to the Satellite using AK.
2. Create a custom product, repo and sync some contents to it.
3. Add custom product, Publish and promote in CV which is used for Content Host registration in AK.
4. Add this product subscription to the AK which is used for content host registration.
5. Attach this product subscription to content host from Satellite.
6. Refresh subscriptions on content host.

Actual results:
The custom product subscription is shown as 'Subscription has not begun' and Inactive also not listed under yum repolist.

Expected results:
The custom product subscription has to be Active on attach to content Host and should be listed under yum repolist.

Additional Info:
This behavior is only seen in RHEL6 and not in RHEL7.

Comment 2 Barnaby Court 2017-01-19 19:56:49 UTC
Can you please attach the /var/log/rhsm/rhsm.log file from when you are trying to attach the custom product and are getting the 'Subscription has not begin' message. Having the detailed logging from subscription-manager will help to diagnose the issue. Also, please include the version of subscription-manager being used. Thanks

Comment 3 Jitendra Yejare 2017-01-20 14:17:27 UTC
Created attachment 1242823 [details]
Capsule/Content-Host RHSM logs

Comment 4 Jitendra Yejare 2017-01-20 14:18:30 UTC
Hi Barnaby,

Actually its Capsule where I am trying to attach the subscription from satellite.

I am attaching the rhsm logs from capsule.

Also the subscription-manager version is on capsule: 1.16.8-8.el6.x86_64

I sent you the Satellite and Capsule details through Email.

Comment 5 Barnaby Court 2017-01-20 18:19:34 UTC
I see about 5 hours of clock skew between the satellite server and the capsule. If the times are synchronized are you still seeing the problem? Since the starting time of the product in the candlepin server is 5 hours ahead of the time on the capsule I could easily see that preventing the capsule from pulling the content.

Comment 6 Jitendra Yejare 2017-01-30 12:25:43 UTC
@Barnaby,

This issue has been resolved after time is synced.

Closing this as not a bug.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.