Bug 1425860 - [HCI] [Beta-1] Documented deployment wizard prompts were not encountered during setup
Summary: [HCI] [Beta-1] Documented deployment wizard prompts were not encountered duri...
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Gluster Storage
Classification: Red Hat
Component: Documentation
Version: rhgs-3.1
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
high
Target Milestone: ---
: ---
Assignee: Laura Bailey
QA Contact: RamaKasturi
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: Gluster-HC-2
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2017-02-22 15:44 UTC by khartsoe@redhat.com
Modified: 2017-09-01 06:42 UTC (History)
8 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2017-08-29 04:11:29 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)

Description khartsoe@redhat.com 2017-02-22 15:44:21 UTC
Description of problem:
Prompts listed in "C. Automatically set up storage and install hosted engine -> Step 9" (https://access.redhat.com/articles/2922421) did not display in test deployment.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:


Steps to Reproduce:
1.
2.
3.

Actual results:
I didn't get prompted for iptables, a boot disk, or cloud-init.  I did get prompted to provide the fqdn and I believe I was prompted to write the fqdn to the local hosts, there were other prompts as well, but I didn't take note of them all. 

Expected results:

    When prompted to configure iptables, specify No.
    When prompted for a device to boot from, specify disk. This automatically selects the correct appliance.
    When prompted to configure cloud-init, specify Yes, and enter a root password for the Hosted Engine VM. This generates cloud-init configuration details using the FQDN assigned to the Hosted Engine VM.


Additional info:
Per Ken Bell's test feedback (kbell@redhat.com)

Comment 10 RamaKasturi 2017-04-05 12:47:47 UTC
I checked the table and everything looks fine for me. When installing hosted-engine on a RHVH setup, if appliance is not found in the system it asks a question , appliance is not installed on the system. Do you want to install it now? 

@sas, Should we be adding this to the table? what do you think?

Comment 12 SATHEESARAN 2017-04-05 18:12:18 UTC
(In reply to RamaKasturi from comment #10)
> I checked the table and everything looks fine for me. When installing
> hosted-engine on a RHVH setup, if appliance is not found in the system it
> asks a question , appliance is not installed on the system. Do you want to
> install it now? 
> 
> @sas, Should we be adding this to the table? what do you think?

Not required, we just document the possible values for configuration of hosted-engine VM. 

One can't proceed with the setup without saying 'Yes'. The status clearly explains that there is no appliance installed.

Comment 13 SATHEESARAN 2017-04-06 07:10:51 UTC
Hi Laura,

We need to update the RAM. We can't go with default in this case.

I remember there was OOM kill with 4GB RAM ( default value ) and in that mail thread, it was mentioned that with 8GB RAM all worked well. So I feel minimum RAM should be 8GB and recommended is 16GB. 

@Sahina - could you clarify ? What can be added to the docs ?

We need to highlight that, so the user doesn't miss that

Comment 14 SATHEESARAN 2017-04-06 16:03:12 UTC
(In reply to SATHEESARAN from comment #13)
> Hi Laura,
> 
> We need to update the RAM. We can't go with default in this case.
> 
> I remember there was OOM kill with 4GB RAM ( default value ) and in that
> mail thread, it was mentioned that with 8GB RAM all worked well. So I feel
> minimum RAM should be 8GB and recommended is 16GB. 
> 
> @Sahina - could you clarify ? What can be added to the docs ?
> 
> We need to highlight that, so the user doesn't miss that

Kasturi has updated with her testing that the latest appliance (rhvm-appliance-4.1-20170403.0 ) has the configuration that sets the Engine RAM size to 16GB.

So nothing needs to be edited. Moving this bug back to ON_QA

Comment 15 RamaKasturi 2017-04-07 13:09:02 UTC
Question and answers provided in the table looks good to me. Moving this to verified state.

Comment 16 Laura Bailey 2017-08-29 04:11:29 UTC
Fixed in RHGS 3.3 documentation.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.