Bug 1452124 - [RFE] Hammer cli does not list Type field when listing subscriptions.
Summary: [RFE] Hammer cli does not list Type field when listing subscriptions.
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Satellite
Classification: Red Hat
Component: Subscription Management
Version: 6.2.8
Hardware: x86_64
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: Unspecified
Assignee: Eric Helms
QA Contact: Katello QA List
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: 1479962
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2017-05-18 11:54 UTC by Mustufa Mithaiwala
Modified: 2020-07-16 09:36 UTC (History)
3 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2018-02-21 12:39:11 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)
Hammer_cli_outout not showing type column (35.38 KB, image/png)
2017-05-18 11:54 UTC, Mustufa Mithaiwala
no flags Details
Sat UI-subscription shows Type. (64.65 KB, image/png)
2017-05-18 11:56 UTC, Mustufa Mithaiwala
no flags Details


Links
System ID Private Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHSA-2018:0336 0 normal SHIPPED_LIVE Important: Satellite 6.3 security, bug fix, and enhancement update 2018-02-21 22:43:42 UTC

Description Mustufa Mithaiwala 2017-05-18 11:54:33 UTC
Created attachment 1279965 [details]
Hammer_cli_outout not showing type column

1. Proposed title of this feature request

Ans. hammer subscription list --organization-id <ID> does not show Type column via hammer CLI.

2. Who is the customer behind the request?

     Account: name (acct #) United Health Care,620335

     TAM customer: no/yes :- YES.

     SRM customer: no/yes :NO

     Strategic: no/yes:- YES.

3. What is the nature and description of the request?

Ans:- 
Sat UI:-

When we check subscriptions via Sat UI->Content->Red Hat Subscriptions->Enter filter, we see the column Type(Physical or Virtual) while performing via hammer CLI it does not show.

Eg:- hammer subscription list --organization-id '<ID>'.

4. Why does the customer need this? (List the business requirements here).

Ans :- Customer wants to operate Satellite via CLI utility.

5. How would the customer like to achieve this? (List the functional requirements here)

Ans:- Next version release.

6. For each functional requirement listed, specify how Red Hat and the customer can test to confirm the requirement is successfully implemented.

Ans:- N/A.

7. Is there already an existing RFE upstream or in Red Hat Bugzilla?

Ans:- No

8. Does the customer have any specific time-line dependencies and which release would they like to target (i.e. RHEL5, RHEL6)?

Ans:- Next version release.

9. Is the sales team involved in this request and do they have any additional input?

Ans: No.

10. List any affected packages or components.
Ans: N/A.

11. Would the customer be able to assist in testing this functionality if implemented?

Ans: Yes.

Comment 1 Mustufa Mithaiwala 2017-05-18 11:56:19 UTC
Created attachment 1279966 [details]
Sat UI-subscription shows Type.

Comment 2 Bryan Kearney 2017-08-04 17:22:17 UTC
VERIFIED
Verified in Version: sat-6.3.0 Snap 9

[root@sat63-qa-rhel7 log]# hammer subscription list --organization-id 1
---|----------------------------------|--------------|----------|----------|---------|---------|---------------------|-----------|---------
ID | UUID                             | NAME         | TYPE     | CONTRACT | ACCOUNT | SUPPORT | END DATE            | QUANTITY  | CONSUMED
---|----------------------------------|--------------|----------|----------|---------|---------|---------------------|-----------|---------
1  | 4028f9c25d995595015d9981b34b0006 | VMware-tools | Physical |          |         |         | 2047/07/24 16:36:40 | Unlimited | 0       
---|----------------------------------|--------------|----------|----------|---------|---------|---------------------|-----------|---------

[root@sat63-qa-rhel7 log]# rpm -qa | grep hammer
tfm-rubygem-hammer_cli_katello-0.10.0-1.el7sat.noarch
tfm-rubygem-hammer_cli-0.10.2-1.el7sat.noarch
tfm-rubygem-hammer_cli_foreman_remote_execution-0.0.5-3.fm1_15.el7sat.noarch
tfm-rubygem-hammer_cli_csv-2.3.0-1.el7sat.noarch
tfm-rubygem-hammer_cli_foreman_tasks-0.0.10-3.fm1_15.el7sat.noarch
tfm-rubygem-hammer_cli_import-0.11.3-3.el7sat.noarch
tfm-rubygem-hammer_cli_foreman_admin-0.0.6-1.el7sat.noarch
tfm-rubygem-hammer_cli_foreman-0.10.2-1.el7sat.noarch
tfm-rubygem-hammer_cli_foreman_virt_who_configure-0.0.3-1.el7sat.noarch
tfm-rubygem-hammer_cli_foreman_bootdisk-0.1.3-7.el7sat.noarch
tfm-rubygem-hammer_cli_foreman_openscap-0.1.4-1.fm1_15.el7sat.noarch
tfm-rubygem-hammer_cli_foreman_docker-0.0.4-4.el7sat.noarch
tfm-rubygem-hammer_cli_foreman_discovery-1.0.0-1.el7sat.noarch

Comment 6 errata-xmlrpc 2018-02-21 12:39:11 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://access.redhat.com/errata/RHSA-2018:0336


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.