Bug 1466028 - Kmail + dark theme has white spaces + tiny message body font
Kmail + dark theme has white spaces + tiny message body font
Status: NEW
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: qt5-qtwebengine (Show other bugs)
x86_64 Linux
unspecified Severity unspecified
: ---
: ---
Assigned To: Kevin Kofler
Fedora Extras Quality Assurance
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2017-06-28 15:13 EDT by Colin J Thomson
Modified: 2017-10-03 16:37 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed:
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
kmail tiny font + white spaces (85.35 KB, image/jpeg)
2017-06-28 15:13 EDT, Colin J Thomson
no flags Details

  None (edit)
Description Colin J Thomson 2017-06-28 15:13:29 EDT
Created attachment 1292693 [details]
kmail tiny font + white spaces

After version 5.7.1-4 of qt5-qtwebengine, when using Dark themes with Kmail the message body has white space in areas where there is no content.

First reported:

This is still happening with F26 with the latest qt5-qtwebengine-5.9.0-4.fc26.x86_64 from Koji.
In addition this new package also makes the font in the message viewer tiny and I cannot change its size so had to roll back to the previous version.

Attachment shows the white space and the tiny font in the message body, before the update the font size was the same as the message/folder list.

F26, nouveau/Nvidia card, mesa - 17.1.2-2.fc26.nouvlock
Comment 1 Colin J Thomson 2017-07-19 12:12:54 EDT
FYI still seeing this with qt5-qtwebengine-5.9.1-1.fc26

So to eliminate other possible issues I tested with the standard unpatched fedora mesa and the nVidia  packages from RPMFusion with the same result. I have rolled back to using Nouveau/nouvlock packages again.
Comment 2 Colin J Thomson 2017-10-03 16:37:36 EDT
This seems to be fixed, I am now running F27 beta.
Maybe because qt is version 5.9, whereas on F26 it was 5.7.x 
I am also testing with applications 17.08 which could of helped as PIM had a shed load of fixes.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.