Bug 1467956 - [RFE] Encrypted proxy password feature under /etc/rhsm/rhsm.conf file and in satellite-answers.yaml file while running satellite-installer command
[RFE] Encrypted proxy password feature under /etc/rhsm/rhsm.conf file and in ...
Status: NEW
Product: Red Hat Satellite 6
Classification: Red Hat
Component: Installer (Show other bugs)
6.2.9
Unspecified Unspecified
medium Severity medium (vote)
: Unspecified
: --
Assigned To: satellite6-bugs
Katello QA List
: FutureFeature, Triaged
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-07-05 11:33 EDT by Mustufa Mithaiwala
Modified: 2017-08-15 02:01 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed:
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Mustufa Mithaiwala 2017-07-05 11:33:24 EDT
1. Proposed title of this feature request

Ans: Need feature for setting encrypted proxy password under /etc/rhsm/rhsm.conf file when registering Satellite to RHSM.

2. Who is the customer behind the request?

     Account: MGM Grand Paradise Limited

     TAM customer: no

     SRM customer: no

     Strategic: no

3. What is the nature and description of the request?

Ans: Need feature for setting encrypted proxy password under /etc/rhsm/rhsm.conf file when registering Satellite to RHSM.

4. Why does the customer need this? (List the business requirements here)

Ans: Customer do not want proxy password in clear text format.

5. How would the customer like to achieve this? (List the functional requirements here)

Ans: NA

6. For each functional requirement listed, specify how Red Hat and the customer can test to confirm the requirement is successfully implemented.

Ans: NA

7. Is there already an existing RFE upstream or in Red Hat Bugzilla?

8. Does the customer have any specific time-line dependencies and which release would they like to target (i.e. RHEL5, RHEL6)?

Ans: Next Release version.

9. Is the sales team involved in this request and do they have any additional input?

Ans: NA

10. List any affected packages or components.

Ans: NA

11. Would the customer be able to assist in testing this functionality if implemented?

Ans: NA
Comment 1 Mustufa Mithaiwala 2017-07-07 08:45:01 EDT
Hello Team,

Adding note for encrypted password feature while running satellite-installer command.

Eg:- 


satellite-installer --scenario satellite --katello-proxy-url=http://1.1.1.1 --katello-proxy-port=8080 --katello-proxy-username= xyz --katello-proxy-password=<Encrypted password required>

Thanks,
Mustufa M
GSS, Red Hat

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.