Bug 1468574 - Provisioning templates not resolved for image based provisioning
Provisioning templates not resolved for image based provisioning
Status: VERIFIED
Product: Red Hat Satellite 6
Classification: Red Hat
Component: Compute Resources (Show other bugs)
6.3.0
Unspecified Unspecified
unspecified Severity low (vote)
: GA
: 6.X
Assigned To: Daniel Lobato Garcia
Sanket Jagtap
: Triaged
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-07-07 08:30 EDT by Sanket Jagtap
Modified: 2017-11-17 02 EST (History)
7 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed:
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Resolving provisioning templates (47.72 KB, image/png)
2017-07-07 08:30 EDT, Sanket Jagtap
no flags Details
resolved template (46.63 KB, image/png)
2017-11-17 02:48 EST, Sanket Jagtap
no flags Details


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
Foreman Issue Tracker 20098 None None None 2017-09-01 10:48 EDT

  None (edit)
Description Sanket Jagtap 2017-07-07 08:30:04 EDT
Created attachment 1295290 [details]
Resolving provisioning templates

Description of problem:


Version-Release number of selected component (if applicable):
Satellite 6.3.0 snap5

How reproducible:


Steps to Reproduce:
1. Add a image to Openstack CR 
2. Provision a Host, on operating system tab , click resolve for Provisioning templates

Actual results:
Sorry but no templates were configured.

Expected results:
Provisioning templates should be resolved 

Additional info:
The Host is actually provisioned with the help of provisioning templates.
Comment 2 Sanket Jagtap 2017-07-07 08:40:06 EDT
Edit: This seems to happening for Image based provisioning on Rhev as well, so not specific to openstack CR, changing component.
Comment 3 Marek Hulan 2017-07-10 10:53:11 EDT
Seems related to http://projects.theforeman.org/issues/20098, does it happen for user data templates or for finish templates? Could you check the production.log if you see similar error as reported in mentioned upstream issue?
Comment 5 Daniel Lobato Garcia 2017-09-01 10:47:14 EDT
Linking to upstream Redmine issue. This should be pulled downstream via 1.15.4 release.
Comment 6 Daniel Lobato Garcia 2017-09-01 10:48:01 EDT
Connecting redmine issue http://projects.theforeman.org/issues/20098 from this bug
Comment 7 pm-sat@redhat.com 2017-09-04 12:06:40 EDT
Upstream bug assigned to dlobatog@redhat.com
Comment 8 pm-sat@redhat.com 2017-09-04 12:06:43 EDT
Upstream bug assigned to dlobatog@redhat.com
Comment 9 pm-sat@redhat.com 2017-09-13 04:06:47 EDT
Moving this bug to POST for triage into Satellite 6 since the upstream issue http://projects.theforeman.org/issues/20098 has been resolved.
Comment 10 pm-sat@redhat.com 2017-09-14 16:06:53 EDT
Moving this bug to POST for triage into Satellite 6 since the upstream issue http://projects.theforeman.org/issues/20098 has been resolved.
Comment 11 Sanket Jagtap 2017-11-17 02:48:10 EST
Build: Satellite 6.3.0 snap24

PFA, we are now able to resolve the templates for Image based provisioning
Comment 12 Sanket Jagtap 2017-11-17 02:48 EST
Created attachment 1354045 [details]
resolved template

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.