Bug 150463 - DRI not enabled for ATI Radeon 9200
DRI not enabled for ATI Radeon 9200
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: xorg-x11 (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Mike A. Harris
Brian Brock
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2005-03-07 06:15 EST by Tomas Mraz
Modified: 2007-11-30 17:07 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2005-03-07 17:11:40 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Tomas Mraz 2005-03-07 06:15:44 EST
Description of problem:
With kernel-2.6.9-5.EL no /dev/dri/card0 appears and in dmesg there is
no message about the ATI Radeon card I have. The computer is with AMD
Athlon and SiS 745 chipset. If I use vanilla 2.6.10 kernel with
agpgart, sis-agp as module and load the modules either by hand or by
using modprobe.conf it works fine. I even tried upgrading to
kernel-2.6.10-1.770_FC3 and it didn't help.
Even if I do modprobe radeon later it doesn't help because it only
initializes the DRM however the DRI stays switched off.

How reproducible:

Expected results:
DRI works out of the box with the supplied kernel.
Comment 1 Dave Jones 2005-03-07 15:18:45 EST
we disabled it in X for GA due to stability concerns, it'll be fixed in U1 I
believe? Mike ?
Comment 2 Mike A. Harris 2005-03-07 17:11:40 EST
DRI is disabled by default in the current xorg-x11 for RHEL4.  You have
to enable DRI manually in the config file.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.