Bug 151261 - xdvi doesn't call xdvi.bin correctly
xdvi doesn't call xdvi.bin correctly
Status: CLOSED NEXTRELEASE
Product: Fedora Legacy
Classification: Retired
Component: tetex (Show other bugs)
fc3
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Fedora Legacy Bugs
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-03-16 10:02 EST by Boris Folgmann
Modified: 2007-04-18 13:20 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version: tetex-3.0-9.FC4
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-02-15 22:26:04 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Boris Folgmann 2005-03-16 10:02:56 EST
Description of problem:
xdvi calls xdvi.bin with wrong parameters

Version-Release number of selected component (if applicable):
tetex-xdvi-2.0.2-21.3

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
$ xdvi example.dvi
  
Actual results:
Usage: xdvi [+[<page>]] [-regression] [-s <shrink>] [-S <density>] [-nogrey]
        [-gamma <g>] [-install] [-noinstall] [-rulecolor <color>] [-p <pixels>]
        [-margins <dimen>] [-sidemargin <dimen>] [-topmargin <dimen>]
        [-offsets <dimen>] [-xoffset <dimen>] [-yoffset <dimen>]
        [-paper <papertype>] [-altfont <font>] [-nomakepk] [-mfmode <mode-def>]
        [-editor <editor>] [-not1lib]
...


Expected results:
Correctly run xdvi.bin -name xdvi example.dvi


Additional info:
I prepended an echo before the last line in /usr/bin/xdvi which reads:
xdvi.bin $NAMEOPT ${1+"$@"}
So I could see what xdvi calls. It gave me the "correct" output
xdvi.bin -name xdvi example.dvi
When pasted in the shell again, this xdvi.bin call works, but not when running
xdvi. May be it's an expansion problem of the ${} construction. There must be
something wrong, because xdvi.bin is only outputting its usage when called by xdvi.
Comment 1 Jindrich Novy 2006-02-15 04:10:11 EST
teTeX-3.0 is present in FC4 and on, so this is now fixed since FC4.
Comment 2 Boris Folgmann 2006-02-15 09:16:17 EST
What is with RHEL AS 4.2?
Comment 3 David Eisenstein 2006-02-15 22:17:21 EST
This bug report was filed against tetex-2.0.2-21; but the latest version of
tetex available for FC3 is tetex-2.0.2-21.7.FC3.  Have you tried that version
to see if the problem persists?

You asked about RHEL AS 4.2.  If you find this bug present in RHEL, you will
need to file a bug report against the RHEL product.

In any event, as this is not a security or critical bug.  Fedora Legacy deals
only with security and critical bug-fix errata.  (See 
<http://www.fedoraproject.org/wiki/Legacy>).

This bug is not eligible for being fixed at this time by Fedora Legacy.  If
you can make a case that this misbehavior in xdvi presents security problems
for you or other FC3 users, you are welcome to reopen this bug.

As Jindrich Novy notes in comment #1, this has been fixed in FC4.
Comment 4 David Eisenstein 2006-02-15 22:26:04 EST
Sorry, wrong resolution in previous close.
Comment 5 Boris Folgmann 2006-02-16 04:35:06 EST
Yes David, it's still broken in tetex-2.0.2-21.7.FC3. Since current RHEL is
based on FC3, I assume that xdvi is broken there, too. I'll check in the near
future.

Comment 6 Boris Folgmann 2007-01-23 08:16:28 EST
tetex-xdvi-2.0.2-22.EL4.7 is broken too. I'll file it on RHEL 4.4.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.