Bug 154698 - No sound from laptop speakers, but sound works with headphones or external speakers
No sound from laptop speakers, but sound works with headphones or external sp...
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
4
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Kernel Maintainer List
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-04-13 12:11 EDT by John T
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-04-13 13:29:42 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description John T 2005-04-13 12:11:18 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.6) Gecko/20050328 Firefox/1.0.2 Fedora/1.0.2-3

Description of problem:
Not sure which component to list this under, so I chose kernel since it happens with everything.

I know this sounds like it would be a problem with my speakers, but I have a dual boot and ever since I installed Core 4 test 2 theres no sound from the laptop speakers. If you plug in headphones or external speakers, it works fine.

I'm wondering if this is related to the snd_intel8x0 module. I have tried multiple sound servers.

Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-2.6.11-1.1226_FC4 and kernel-2.6.11-1.1236_FC4

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Boot laptop.
2. Play test sound. It doesnt work.
3. Plug in speakers or headphones, it works.
4. Boot into other OS, it works.
  

Actual Results:  No sound from laptop speakers. Sound from external speakers or headphones.

Expected Results:  Sound from all speakers/headphones.

Additional info:
Comment 1 John T 2005-04-13 13:29:42 EDT
"External Amplifier" is disabled by default. I enabled this and my speakers now
generate sound.

I used kmix for this.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.