Bug 156681 - via s3 unichrome graphics not recognized
via s3 unichrome graphics not recognized
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: system-config-display (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Adam Jackson
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2005-05-03 07:36 EDT by Avi Kivity
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version: xorg-x11-drv-via-
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2006-03-22 05:22:09 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Avi Kivity 2005-05-03 07:36:11 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.7) Gecko/20050416 Fedora/1.0.3-2 Firefox/1.0.3

Description of problem:
my integrated graphics adapter is not recognized.

lspci output:

01:00.0 Class 0300: 1106:3108 (rev 01)
        Subsystem: 1458:d000
        Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
        Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
        Latency: 32
        Interrupt: pin ? routed to IRQ 16
        Region 0: Memory at e4000000 (32-bit, prefetchable) [size=64M]
        Region 1: Memory at e8000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
        Capabilities: [60] Power Management version 2
                Flags: PMEClk- DSI+ D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
        Capabilities: [70] AGP version 3.0
                Status: RQ=256 Iso- ArqSz=0 Cal=7 SBA+ ITACoh- GART64- HTrans- 64bit- FW- AGP3+ Rate=x4,x8
                Command: RQ=1 ArqSz=0 Cal=0 SBA+ AGP- GART64- 64bit- FW- Rate=<none>

on fc4t2, system-config-display detected the vesa driver. with 1.0.27-1, I get a traceback
[root@blast ~]# system-config-display
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/share/system-config-display/xconf.py", line 396, in ?
    if xconfigpath and not output_file_specified:
NameError: name 'xconfigpath' is not defined

due to vc.videocards being an empty list.

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. system-config-display on my machine.

Actual Results:  (fc4t2) vesa driver selected
(devel) crash

Expected Results:  non-vesa graphics

Additional info:
Comment 1 Jonathan Kamens 2005-08-09 05:59:25 EDT
There are free unichrome drivers.  See unichrome.sourceforge.net.  It's not
clear to me why they haven't been incorporated into the official x.org
distribution.  Perhaps Red Hat could add them as a patch?  That would be a huge
help since it would save all us poor unichrome owners from having to compile the
entire x.org distribution!
Comment 2 Avi Kivity 2006-03-22 05:22:09 EST
FC5 x.org includes the via driver. 

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.