Bug 157075 - When an AX100i SP reboot occurs, the Cisco iSCSI driver doesnt log back into array.
When an AX100i SP reboot occurs, the Cisco iSCSI driver doesnt log back into ...
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 3
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
3.0
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Mike Christie
Brock Organ
:
Depends On:
Blocks: 156320
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-05-06 12:42 EDT by Heather Conway
Modified: 2007-11-30 17:07 EST (History)
12 users (show)

See Also:
Fixed In Version: RHSA-2005-663
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-09-28 11:06:05 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
ethereal trace (4.29 MB, application/x-zip-compressed)
2005-05-06 12:50 EDT, Heather Conway
no flags Details
always retry target errors (801 bytes, patch)
2005-06-09 17:24 EDT, Mike Christie
no flags Details | Diff
retry on target error (753 bytes, patch)
2005-06-16 18:17 EDT, Mike Christie
no flags Details | Diff

  None (edit)
Description Heather Conway 2005-05-06 12:42:14 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; EMC IS 55; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322)

Description of problem:
When an AX100i SP reboot occurs, the Cisco iSCSI driver doesn’t log back into array. 
This doesn't occur with the QLA4010 HBA/driver.
This doesn't occur with the same iSCSI driver when attached to an AX500i.
RHEL 3.0 U4 with iSCSI 3.6.2 driver....
When the AX100i SP is rebooted, the iSCSI driver tries to re-establish the connection to the SP, but receives an iSCSI error.  The error is reported as an out of resources error in the ethereal trace.
If the iSCSI driver is restarted after the SP(s) have been rebooted, the login succeeds.


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.  Attach iSCSI host to an AX100i.
2.  Reboot an SP in the AX100i.
3.  Watch the login information on the host.
  

Actual Results:  The iSCSI login fails after the SP has been rebooted.  The driver must be restarted in order for the login to be successful.

Expected Results:  The iSCSI login should be successful.

Additional info:
Comment 1 Heather Conway 2005-05-06 12:50:30 EDT
Created attachment 114089 [details]
ethereal trace

Attaching the associated ethereal trace to the Bugzilla for review.
Comment 2 Mike Christie 2005-06-09 15:23:00 EDT
what does the AX500i return in this case?
Comment 3 Mike Christie 2005-06-09 15:44:56 EDT
could you also attach the log messages?
Comment 4 Mike Christie 2005-06-09 16:46:38 EDT
actually I think I can fix this pretty easily. Let me figure out how I use our
cvs tree to get the current source and I will send a patch hopefully monday or
tuesday.
Comment 5 Mike Christie 2005-06-09 17:24:37 EDT
Created attachment 115278 [details]
always retry target errors
Comment 6 Mike Christie 2005-06-09 17:28:16 EDT
made that patch against sourceforge 3.6.0.2, but it should apply to RHEL and the
current sourceforge with some fuzz
Comment 7 Mike Christie 2005-06-16 18:17:04 EDT
Created attachment 115579 [details]
retry on target error

smae patch but rediffed against 3.6.2
Comment 11 Ernie Petrides 2005-07-13 19:36:32 EDT
A fix for this problem has just been committed to the RHEL3 U6
patch pool this evening (in kernel version 2.4.21-32.11.EL).
Comment 12 Smitha Narayanaswamy 2005-07-15 10:25:56 EDT
*** Bug 163152 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 14 Ernie Petrides 2005-07-21 20:46:14 EDT
*** Bug 163152 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 16 John Poelstra 2005-08-18 15:46:30 EDT
Do we have any feedback from EMC as to whether RHEL3-U6 kernel fixes the
reported problem? Thank you.
Comment 17 Heather Conway 2005-08-26 11:41:28 EDT
We are going to try to replicate the problem and will ping the CLARiiON team 
for feedback as well.
Comment 19 Red Hat Bugzilla 2005-09-28 11:06:06 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on the solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2005-663.html
Comment 20 Wayne Berthiaume 2005-10-28 10:01:32 EDT
Tested SP reboot on AX100i at R18 with RHEL 3.0 U6 in a EMC PowerPath 
configuration. Paths died while SP was rebooting and restored once the SP 
returned. This issue is now closed.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.