Bug 1574634 - User: Not able to login into UI with a newly added user
Summary: User: Not able to login into UI with a newly added user
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat CloudForms Management Engine
Classification: Red Hat
Component: UI - OPS
Version: 5.10.0
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
high
high
Target Milestone: GA
: 5.10.0
Assignee: lgalis
QA Contact: Landon LaSmith
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2018-05-03 18:02 UTC by Harpreet Kataria
Modified: 2019-08-22 00:55 UTC (History)
8 users (show)

Fixed In Version: 5.10.0.0
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2019-02-11 14:08:01 UTC
Category: ---
Cloudforms Team: ---
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)

Description Harpreet Kataria 2018-05-03 18:02:43 UTC
Description of problem: Not able to login with newly added user credentials


Version-Release number of selected component (if applicable):
master

How reproducible: 100%


Steps to Reproduce:
1. Go to Configuration/Configure
2. Go to Access Control accordion, Add a new User
3. Now try to login with newly user created in step 2

Actual results:
Getting "Incorrect username or password" flash error in UI


Expected results:
Should be able to successfully login into UI using new user credentials.


Additional info:
It appears that absence of current_group for newly created user is causing the issue. When i updated user record in question manually and provided current_group_id for the user, i was successfully able to login into UI.

Comment 4 Satoe Imaishi 2018-06-05 14:27:52 UTC
PR: https://github.com/ManageIQ/manageiq-ui-classic/pull/3917

Comment 5 Landon LaSmith 2018-07-12 14:47:42 UTC
VERIFIED in 5.10.0.3. I was able to create a new user under a default group and login as that user in the OPS UI and SSUI


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.