Bug 157483 - Character encoding not right in KDE menus
Character encoding not right in KDE menus
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kde-i18n (Show other bugs)
4
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Ngo Than
Ben Levenson
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-05-11 18:18 EDT by Richard Allen
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-12-10 19:57:03 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Screenshot of the problem. See line 3 (28.77 KB, image/png)
2005-05-11 18:18 EDT, Richard Allen
no flags Details

  None (edit)
Description Richard Allen 2005-05-11 18:18:24 EDT
Description of problem:
Character encoding not right in KDE menus

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Every time

Steps to Reproduce:
1. Run KDE using the Icelandic language
2. Click the K menu
3. Select "Kerfisstillingar"
  
Actual results:


Expected results:


Additional info:
I'm the translator for the Red Hat/Fedora and also a member of the Icelandic KDE
translation team.
In Fedora Core 3 and also FC4test3 there is a string that looks very wrong in
the KDE menu's.

The Add and Remove Software item in the menus seems to have some UTF8 vs.
ISO8859-1 encoding issues.

I cant find this string anywhere in the KDE .po files but I did find it in
redhat-config-packages:

msgid "Add and Remove Software"
msgstr "Bæta við eða fjarlægja hugbúnað"

It looks ok here but you never know with UTF8.

I need help to find this string so I can fix it.
Comment 1 Richard Allen 2005-05-11 18:18:24 EDT
Created attachment 114265 [details]
Screenshot of the problem.  See line 3
Comment 2 Richard Allen 2005-05-11 18:27:58 EDT
I did more checking and the English string in that screenshot "Logical Volume
Managenent" is translated in system-config-lvm but does not appear there.
Why is that ?

"Security Level and Firewall" was nowhere to be found however.
Comment 3 Richard Allen 2005-05-11 18:43:05 EDT
I apologize for bugs 157475, 157476, 157477, 157479 and 157480.
I was attempting to open this bug but kept getting an internal server error.  I
didnt realise the bugs got created.
I sure hope I didnt fill your mailbox up with unneccesary bugzilla mail :)
Comment 4 Richard Allen 2005-06-19 19:04:12 EDT
These issues still in FC4
Comment 5 Richard Allen 2006-12-10 19:57:03 EST
FC4 is old news now :)

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.