Bug 157932 - s-c-soundcard detects no soundcard on Mac mini, but sound actually works...
s-c-soundcard detects no soundcard on Mac mini, but sound actually works...
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: system-config-soundcard (Show other bugs)
rawhide
powerpc Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Martin Stransky
:
Depends On:
Blocks: FC4Blocker
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-05-17 05:15 EDT by Colin Charles
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-06-20 06:27:07 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Colin Charles 2005-05-17 05:15:42 EDT
This is very much similar to bug #146357. system-config-soundcard-1.2.11-2 is
the package in question. 

[root@mini ~]# kudzu -p -c AUDIO
-
class: AUDIO
bus: MACIO
detached: 0
driver: snd-powermac
desc: "Apple Computer Inc.|PowerMac Sound"

The device does emit sound, its well detected by alsa, so something like: aplay
/usr/lib/openoffice.org1.9.100/share/gallery/sounds/drama.wav will actually emit
sound. However, the powermac toonie isn't detected by s-c-soundcard (gives error
that there are no soundcards detected). In fact, if anyone looks at the gnome
volume control, another bug is just waiting to be opened for that too ;-)
Comment 1 Jeremy Katz 2005-05-18 21:11:22 EDT
It's probing just BUS_PCI...  we should at least add BUS_MACIO if not BUS_UNSPEC
Comment 2 Jeremy Katz 2005-05-23 18:56:54 EDT
Fixed for 1.2.11-5

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.