Bug 158131 - Unable to specify a specific netmask on a virtual interface on loopback
Unable to specify a specific netmask on a virtual interface on loopback
Status: CLOSED CANTFIX
Product: Red Hat Enterprise Linux 3
Classification: Red Hat
Component: NetworkManager (Show other bugs)
3.0
noarch Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Dan Williams
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-05-18 17:46 EDT by abul.salek
Modified: 2007-11-30 17:07 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-07-22 09:09:36 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description abul.salek 2005-05-18 17:46:18 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; T312461; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322)

Description of problem:
See steps to reproduce.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
Steps to reproduce (with an example):
- On 10.4.119.223, I have added a virtual interface lo:1 on the loopback. The virtual interface lo:1 has an IP address of 10.4.119.230 and a netmask of 255.255.255.0.
- From a host on the 10.4.119.0 network (e.g., 10.4.119.224), I can no longer telnet to or ping the 10.4.119.223 server.
- If I change the netmask to 0.0.0.0, it works; so does 255.255.255.255.
- I am using RedHat Enterprise Linux 3.0 Update 4.
  

Additional info:

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.