Bug 1589029 - Impress not showing text background in presentation mode
Summary: Impress not showing text background in presentation mode
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 7
Classification: Red Hat
Component: libreoffice
Version: 7.5
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
medium
medium
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Caolan McNamara
QA Contact: Desktop QE
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2018-06-08 09:09 UTC by Alexander Todorov
Modified: 2018-10-30 07:57 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version: libreoffice-5.3.6.1-16.el7
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2018-10-30 07:57:26 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)
presentation showcasing the issue (21.82 KB, application/octet-stream)
2018-06-08 09:09 UTC, Alexander Todorov
no flags Details


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Document Foundation 93789 None None None 2018-06-11 13:22:21 UTC
Red Hat Product Errata RHSA-2018:3054 None None None 2018-10-30 07:57:57 UTC

Description Alexander Todorov 2018-06-08 09:09:40 UTC
Created attachment 1449000 [details]
presentation showcasing the issue

Description of problem:

I have a slide which contains text that is highlighted by marking the background with yellow color. The word "$IMPORT" on the example slide.

The text background color is visible when editting the slides. However when in presentation mode the yellow color is gone.


Version-Release number of selected component (if applicable):

libreoffice-impress-5.3.6.1-10.el7.x86_64


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Add text to the slide
2. Mark the text and set its background color to yellow
3. Go into presentation mode (F5)

Actual results:

In presentation mode text background is not yellow


Expected results:

In presentation mode I can see the yellow background


Additional info:

Comment 1 Caolan McNamara 2018-06-08 10:16:30 UTC
text highlighting is relatively new, looks like someone forgot to implement it for the canvas

Comment 2 Caolan McNamara 2018-06-11 13:24:56 UTC
My proposed plausible solution is https://gerrit.libreoffice.org/#/c/55629/

Comment 4 Martin Krajnak 2018-07-12 15:15:51 UTC
Background is displayed properly in version libreoffice-impress-5.3.6.1-16.el7

Comment 6 errata-xmlrpc 2018-10-30 07:57:26 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://access.redhat.com/errata/RHSA-2018:3054


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.