Bug 1591614 - missing "GNOME on Wayland' option
Summary: missing "GNOME on Wayland' option
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 7
Classification: Red Hat
Component: gdm
Version: 7.6
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
unspecified
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Ray Strode [halfline]
QA Contact: Desktop QE
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2018-06-15 06:11 UTC by Tomas Pelka
Modified: 2018-10-30 10:29 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version: gnome-session-3.28.1-2.el7
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2018-10-30 10:28:48 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)
messages (1.02 MB, text/plain)
2018-06-21 07:58 UTC, Tomas Pelka
no flags Details


Links
System ID Private Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHSA-2018:3140 0 None None None 2018-10-30 10:29:23 UTC

Description Tomas Pelka 2018-06-15 06:11:49 UTC
Description of problem:
missing "GNOME on Wailand' option after update to 3.28 gndm

Version-Release number of selected component (if applicable):
gdm-3.28.2-2.el7.x86_64
gnome-session-wayland-session-3.28.1-1.el7.x86_64

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.

Actual results:
no option to start Wayland session on login screen

Expected results:
GNOME on Wailand option should be present

Additional info:

Comment 1 Ray Strode [halfline] 2018-06-15 12:19:15 UTC
is this on cirrus?  can you post rpm -qa and udevadmin info --export-db output?

Comment 2 Tomas Pelka 2018-06-15 12:29:05 UTC
(In reply to Ray Strode [halfline] from comment #1)
> is this on cirrus?  can you post rpm -qa and udevadmin info --export-db
> output?

No it is on my laptop (T470s) with 

00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation HD Graphics 620 [8086:5916] (rev 02)

rpm -qa: http://pastebin.test.redhat.com/604650
udevadm info --export-db > out : http://pastebin.test.redhat.com/604652

Comment 3 Ray Strode [halfline] 2018-06-18 13:51:04 UTC
can you put Enable=true in the [debug] section of /etc/gdm/custom.conf, reboot, reproduce, and then attach /var/log/messages ?

Comment 4 Tomas Pelka 2018-06-21 07:58:20 UTC
Created attachment 1453368 [details]
messages

I can for sure attach messages with enabled debugging but there is in fact nothing to reproduce the GNOME on Wayland option is not there.

Comment 5 Ray Strode [halfline] 2018-06-21 13:28:05 UTC
so the problem is we mucked up a change in the gnome-session spec file during the rebase:

-mv $RPM_BUILD_ROOT%{_datadir}/xsessions/gnome-xorg.desktop \
-   $RPM_BUILD_ROOT%{_datadir}/wayland-sessions/gnome-wayland.desktop
-sed -i -e 's/Xorg/Wayland/g' $RPM_BUILD_ROOT%{_datadir}/wayland-sessions/gnome-wayland.desktop

Just need to add that back I suppose.

Comment 9 errata-xmlrpc 2018-10-30 10:28:48 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://access.redhat.com/errata/RHSA-2018:3140


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.