Bug 160977 - Extreme amount of white noise
Extreme amount of white noise
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: alsa-lib (Show other bugs)
4
All Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Martin Stransky
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-06-19 08:57 EDT by Amadeus
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-06-20 08:24:26 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Amadeus 2005-06-19 08:57:20 EDT
A extreme high level of white noise is present at all times.

Music is played much lower than normal, but the white noise seams to have the
volume that I hav set.

This bug was not present with FC3.

Hardware: Creative Labs Sound Blaster 128 PCI

Using these kernel modules:


snd_ens1371            31649  1
gameport               18633  1 snd_ens1371
snd_rawmidi            30305  1 snd_ens1371
snd_ac97_codec         75961  1 snd_ens1371
snd_seq_dummy           3653  0
snd_seq_oss            37057  0
snd_seq_midi_event      9153  1 snd_seq_oss
snd_seq                62289  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_seq_device          8781  4 snd_rawmidi,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq
snd_pcm_oss            51185  0
snd_mixer_oss          17857  1 snd_pcm_oss
snd_pcm               100169  3 snd_ens1371,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd_timer              33605  2 snd_seq,snd_pcm
snd                    57157  12
snd_ens1371,snd_rawmidi,snd_ac97_codec,snd_seq_oss,snd_seq,snd_seq_device,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_timer
soundcore              10913  1 snd
snd_page_alloc          9669  1 snd_pcm
Comment 1 Amadeus 2005-06-19 21:37:51 EDT
I have noticed that the white noise starts in the boot sequence when this line
is written

Setting up Logical Volumen management: No volume groups found

Comment 2 Martin Stransky 2005-06-20 08:13:20 EDT
Are all your recordig channels muted? (like IEC958)
Comment 3 Amadeus 2005-06-20 08:20:15 EDT
No, I have not. And it solved the problem right away!

Thank you so much for your help and sorry for the bug report.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.