Bug 161002 - binary does not start up
Summary: binary does not start up
Status: CLOSED UPSTREAM
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: gnome-blog   
(Show other bugs)
Version: 4
Hardware: i686
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: Brian Pepple
QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2005-06-19 17:18 UTC by Thilo Pfennig
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-06-20 01:35:15 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Thilo Pfennig 2005-06-19 17:18:00 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; de-DE; rv:1.7.8) Gecko/20050524 Fedora/1.0.4-4 Firefox/1.0.4

Description of problem:
gnome-blog crashes on startup with a python error: "SystemError: NULL result without error in PyObject_C"

Version-Release number of selected component (if applicable):
gnome-blog-0.8-9.fc4

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. execute gnome-blog-poster on terminal

  

Actual Results:  output is:

/usr/lib/python2.4/site-packages/gtk-2.0/gnome/vfs.py:4: DeprecationWarning: Module gnome.vfs is deprecated; please import gnomevfs instead
  DeprecationWarning)
Using gconf_prefix /apps/gnome-blog
/usr/lib/python2.4/site-packages/gnomeblog/rich_entry.py:21: GtkDeprecationWarning: gtk.TRUE is deprecated, use True instead
  self.set_editable(gtk.TRUE)
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/gnome-blog-poster", line 51, in ?
    app = BloggerApp()
  File "/usr/bin/gnome-blog-poster", line 37, in __init__
    on_entry_posted=self._onEntryPosted)
  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/gnomeblog/blog_poster.py", line 41, in __init__
    gtkspell.Spell(self.blogEntry)
SystemError: NULL result without error in PyObject_C

Expected Results:  just run.

Additional info:

Comment 1 Brian Pepple 2005-06-19 18:00:48 UTC
Was this an upgrade from FC3 or a new install with yum on FC4?

Comment 2 Thilo Pfennig 2005-06-19 23:26:51 UTC
new install. old /home.

Comment 3 Brian Pepple 2005-06-20 01:35:15 UTC
Pretty odd.  I hadn't installed Gnome-blog yet, since loading FC4 last week, so
I tried it this afternoon using yum, and it works fine.  Hmmm.

Looks like this is being worked on upstream
(http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=172578), so obviously, your not the
only one experiencing this.

Comment 4 han pingtian 2005-08-10 08:15:14 UTC
I have the same problems. Create a new account, login with the new account,the
gnome-blog works very well.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.