This service will be undergoing maintenance at 00:00 UTC, 2016-09-28. It is expected to last about 1 hours
Bug 162567 - Screen goes blank when switching from init 5 to init 3
Screen goes blank when switching from init 5 to init 3
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 161242
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11 (Show other bugs)
4
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
David Lawrence
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-07-06 09:06 EDT by Shrinivas Varanasy
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-07-08 04:53:16 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Shrinivas Varanasy 2005-07-06 09:06:30 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Description of problem:
I installed Fedora core 4 on my Inspiron 700m Laptop.
The installation and everything was successful.
Problem:
When switching from init 5 to init 3 the screen goes blank.
I set the Monitor : Generic Laptop LCD 1280*800
          Display device : intel 855
          Screen resolution : 1280 x 800

Any help please..

Thanks in advance
Shrinivas

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.edited /etc/inittab to default run level 5
2.#system-config-display 
3.Changed drivers 
4.rebooted
5.at GUI desktop opened terminal
6.# init 3

  

Actual Results:  Screen goes blank

Expected Results:  Command line interface (init level 3)

Additional info:
Comment 1 Sergio Monteiro Basto 2005-07-07 13:18:27 EDT
Funny I have a similar problem but with my intel 810, (desktop PIII 500 mhz), 
when switch from init level 5 to init level 3 sometimes becomes all in blue
colors instead of black.
Comment 2 Shrinivas Varanasy 2005-07-08 04:53:16 EDT
(In reply to comment #1)
> Funny I have a similar problem but with my intel 810, (desktop PIII 500 mhz), 
> when switch from init level 5 to init level 3 sometimes becomes all in blue
> colors instead of black.

After submitting the bug,I had gone through the existing bugs related to
xorg-X11 and fortunately found a solution.
Solution:
1. Downloaded libvgahw.a from ftp://people.redhat.com/mharris/libvgahw.a
2. Replaced the existing /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a with the downloaded
one   
3. #system-config-display 
4. Monitor type : Generic LCD 1280x800
   Display device : Intel 855
and saved the configuration.
Once I rebooted I see that my problem is solved.

Sergio,

In your case follow the above steps from 1-3 and set the display device to Intel
810, As I dont know which monitor you are using If it is listed fine else select
Generic LCD/CRT 1280x800.
reboot the machine.
And see your problem is solved.. congrats.
I assumed you have installed FC-4.
for more details you may look into
https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=161242

*** This bug has been marked as a duplicate of 161242 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.