Bug 165018 - Bonding driver fails to switch to backup link
Bonding driver fails to switch to backup link
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
4.0
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: John W. Linville
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks: 168429
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-08-03 12:08 EDT by David Milburn
Modified: 2010-10-21 23:13 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version: RHSA-2006-0132
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-03-07 14:28:59 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)
Patch verified by customer to fix problem. (1.08 KB, patch)
2005-08-03 12:09 EDT, David Milburn
no flags Details | Diff

  None (edit)
Description David Milburn 2005-08-03 12:08:09 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.10) Gecko/20050720 Fedora/1.0.6-1.1.fc3 Firefox/1.0.6

Description of problem:
When heaviliy sending UDP packets, the bonding driver failed to switch to the backup link.

http://marc.theaimsgroup.com/?l=bonding-devel&m=112056134412688&w=2

The problem is as follows.
1. While executing an application that transmits UDP packets
2. When the e1000 driver's link goes down
3. The bonding driver switches the link to the backup link, but no packets are sent from the new link.



Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-2.6.9-11.EL

How reproducible:
Sometimes

Steps to Reproduce:
1. Transmitt packets.
2. Cause e1000 driver's link to go down.
3. After that, the bonding driver will switch the link to the backup link.

  

Actual Results:  No packets are sent from the new link.

Expected Results:  The packets should be sent from the new link.

Additional info:



http://linux.bkbits.net:8080/linux-2.6/patch@1.2850.1.22?nav=index.html|src/|src/net|src/net/core|related/net/core/link_watch.c|cset@1.2850.1.22
Comment 1 David Milburn 2005-08-03 12:09:22 EDT
Created attachment 117417 [details]
Patch verified by customer to fix problem.
Comment 2 John W. Linville 2005-08-16 14:38:27 EDT
Test kernels w/ above patch available here: 
 
   http://people.redhat.com/linville/kernels/rhel4/ 
 
Please give them a try and verify that they are working for you...thanks! 
Comment 10 John W. Linville 2005-08-31 14:42:07 EDT
*** Bug 167115 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 20 Red Hat Bugzilla 2006-03-07 14:29:00 EST
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on the solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2006-0132.html
Comment 23 Issue Tracker 2007-06-11 21:11:17 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on the solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2007-0436.html


Internal Status set to 'Resolved'
Status set to: Closed by Tech

This event sent from IssueTracker by tumeya 
 issue 78516

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.