Bug 1656408 - Failed to load SElinux policy freezing hosted engine
Summary: Failed to load SElinux policy freezing hosted engine
Keywords:
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager
Classification: Red Hat
Component: rhvm-appliance
Version: 4.2.8
Hardware: x86_64
OS: Linux
unspecified
high
Target Milestone: ovirt-4.3.1
: 4.3.0
Assignee: Yuval Turgeman
QA Contact: Lukas Svaty
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2018-12-05 12:51 UTC by Nikolai Sednev
Modified: 2019-04-28 09:15 UTC (History)
5 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2019-02-05 12:37:16 UTC
oVirt Team: Integration
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)
screenshot of the engine stuck (18.01 KB, image/png)
2018-12-05 12:51 UTC, Nikolai Sednev
no flags Details
sosreport from alma04 (10.91 MB, application/x-xz)
2018-12-05 12:54 UTC, Nikolai Sednev
no flags Details
additional logs from alma04 (902.75 KB, application/x-gzip)
2018-12-05 12:57 UTC, Nikolai Sednev
no flags Details

Description Nikolai Sednev 2018-12-05 12:51:55 UTC
Created attachment 1511665 [details]
screenshot of the engine stuck

Description of problem:
After upgrading from 4.2.7 to 4.2.8 and poweringoff the engine-vm and then starting it over again, getting the engine stuck on "subsystemd1 Failed to load SElinux policy".

Version-Release number of selected component (if applicable):
ovirt-hosted-engine-ha-2.2.19-1.el7ev.noarch
ovirt-hosted-engine-setup-2.2.32-1.el7ev.noarch
rhvm-appliance-4.2-20181026.1.el7.noarch
Red Hat Enterprise Linux Server release 7.6 (Maipo)
Linux 3.10.0-957.1.3.el7.x86_64 #1 SMP Thu Nov 15 17:36:42 UTC 2018 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux


How reproducible:
sometimes

Steps to Reproduce:
1.Deploy HE from 4.2.7 latest rhvm-appliance-4.2-20181026.1.el7.noarch
 over NFS on one 4.2.8 latest host.
2.Add additional data storage domain.
3.Set environment from UI in to maintenance.
4.Update the engine VM to latest 4.2.8 bits.
5.engine-setup to make an upgrade to 4.2.8.
6.After successful upgrade, from ha-host send "hosted-engine --vm-poweroff".
7.Start HE-VM using "hosted-engine --vm-start".

Actual results:
Engine VM is getting started, but stuck on "subsystemd1 Failed to load SElinux policy".

Expected results:
Engine VM should get started without issues.

Additional info:
See the screenshot attached and the logs from host.

Comment 1 Nikolai Sednev 2018-12-05 12:54:53 UTC
Created attachment 1511666 [details]
sosreport from alma04

Comment 2 Nikolai Sednev 2018-12-05 12:57:55 UTC
Created attachment 1511667 [details]
additional logs from alma04

Comment 3 Sandro Bonazzola 2019-01-16 09:44:12 UTC
Nikolai can you reproduce on 4.3 too?

Comment 4 Nikolai Sednev 2019-01-16 12:11:45 UTC
(In reply to Sandro Bonazzola from comment #3)
> Nikolai can you reproduce on 4.3 too?

Due to lack of resources I can't support you with the reproduction.

Comment 5 Sandro Bonazzola 2019-01-21 08:28:25 UTC
re-targeting to 4.3.1 since this BZ has not been proposed as blocker for 4.3.0.
If you think this bug should block 4.3.0 please re-target and set blocker flag.

Comment 7 Sandro Bonazzola 2019-02-05 12:37:16 UTC
Can't reproduce with RHV 4.3 beta content. If you can reproduce please provide steps for reproducing.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.