Bug 169357 - snd_ens1371: no midi is played
snd_ens1371: no midi is played
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: alsa-utils (Show other bugs)
4
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Martin Stransky
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-09-27 09:53 EDT by Alexei Podtelezhnikov
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-10-01 18:24:24 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Alexei Podtelezhnikov 2005-09-27 09:53:35 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (compatible; Konqueror/3.4; Linux) KHTML/3.4.2 (like Gecko)

Description of problem:
While sound in general works, I can't play midi's. The only warning message I  
can see is dmesg 
  
dmesg | grep snd 
snd_ens1371: Unknown parameter `' 
  
aplaymidi -l    
 Port    Client name                      Port name   
 62:0    Midi Through                     Midi Through Port-0   
 64:0    ES1371                           ES1371   
   
aplay -l   
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****  
card 0: AudioPCI [Ensoniq AudioPCI], device 0: ES1371/1 [ES1371 DAC2/ADC]  
  Subdevices: 1/1  
  Subdevice #0: subdevice #0  
card 0: AudioPCI [Ensoniq AudioPCI], device 1: ES1371/2 [ES1371 DAC1]  
  Subdevices: 1/1  
  Subdevice #0: subdevice #0  
  
 

Version-Release number of selected component (if applicable):
alsa-utils-1.0.9rf-2.FC4

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. aplaymidi -p 62:0 my.mid 
2. no errors, just dead quiet... ... ... 
3.  
   

Additional info:
Comment 1 Alexei Podtelezhnikov 2005-09-28 10:37:32 EDT
00:0a.0 Multimedia audio controller: Ensoniq 5880 AudioPCI (rev 02) 
        Subsystem: Ensoniq Creative SoundBlaster AudioPCI 128 
        Control: I/O+ Mem- BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- 
Stepping- SERR- FastB2B- 
        Status: Cap+ 66Mhz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=slow >TAbort- 
<TAbort- <MAbort+ >SERR- <PERR- 
        Latency: 32 (3000ns min, 32000ns max) 
        Interrupt: pin A routed to IRQ 5 
        Region 0: I/O ports at 8400 [size=64] 
        Capabilities: [dc] Power Management version 1 
                Flags: PMEClk- DSI+ D1- D2+ AuxCurrent=0mA 
PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-) 
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME- 
 

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.