Bug 170982 - ALSA fails (no sound output) for Audigy 2 ZS Platinum when upgrading from kernel module 1456 to 1526
ALSA fails (no sound output) for Audigy 2 ZS Platinum when upgrading from ker...
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: alsa-utils (Show other bugs)
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Martin Stransky
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2005-10-16 18:31 EDT by EJ Vincent
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2005-11-16 08:43:14 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description EJ Vincent 2005-10-16 18:31:53 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050922 Fedora/1.0.7-1.1.fc4 Firefox/1.0.7

Description of problem:
Sound was working fine with my Creative Labs Audigy 2 ZS Platinum in kernel module 2.6.12-1.1456_FC4.  Recently upgraded to 2.6.13-1.1526_FC4 and lost sound support with ALSA.  

(Hand-Held Remote for the front bay plate (controls volume and speaker adjustments) still does not work also, but this is secondary as this is not as important as having playback.)

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. Booted into kernel module 2.6.13-1.1526_FC4.
2. Load up XMMS and (assuming MP3 plugin is supported) queue a track.
3. Load up XMMS audio plugins and select as output plugin "ALSA 1.2.10 output plugin [libALSA.so]"
4. Press Apply and OK.
5. Play track and confirmed no sound supported under 1526.
6. Reboot into 1456 and follow above steps again. Confirmed playback.

Actual Results:  Sound under 1456 but not new kernel module 1526.

Expected Results:  Expected sound support for ALSA under new kernel module in 1526.

Additional info:
Comment 1 Martin Stransky 2005-10-17 09:04:13 EDT
Could you attach /proc/asound/version? (from 2.6.13-1.1526_FC4 and

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.